Duitsland

Duitse Waddeneilanden

Thuis dichtbij onze oosterburen

Dit zijn de eilanden:

Vakantie Duitse Waddeneilanden

In verlengde lijn van onze eigen Waddeneilanden gaan de Duitse Waddeneilanden verder. Aangezien Duitsland flink wat eilanden heeft zijn deze opgedeeld in groeperingen. Zo heb je vanuit onze richting  eerst de Oost-Friese Waddeneilanden en in de knik richting het noorden de Noord-Friese Waddeneilanden.

De Oost-Friese Waddeneilanden

In vloeiende lijn vormen zich de eilanden met redelijk gelijke afstand van het vasteland van Oost-Friesland. De eilanden en de juiste volgorde (van rechts naar links) zijn: Wangerooge, Spiekeroog, Langeoog, Baltrum, Norderney, Juist en Borkum. Om de namen en volgorde van deze eilanden te onthouden is er een ezelsbruggetje, die luidt: ‘Welcher Seemann Liegt Bei Nanny Im Bett.’
Net zoals het gehuegensteuntje voor onze eigen eilanden met TV-TAS.
De zeven Oost-Friese eilanden wonnen in 2008 een Duitse toeristenprijs.

En terecht, want de eilanden zijn absoluut pareltjes met hun oude dorpsstraatjes, indrukwekkende boulevards, klassieke vuurtorens en prachtige stranden. Ook zijn de eilandbewoners zeer vriendelijk en gastvrij.

De Noord-Friese Waddeneilanden

Bijna een derde van alle 61 Waddeneilanden begeven zich, 19 eilanden om precies te zijn. De variatie in geologische structuren is hier enorm hoog.

De eilanden Sylt, Amrum en Föhr hebben gouden kleurige stranden, mooie duinlandschappen en middeleeuwse kerken in schilderachtige dorpjes. Niet zo gek ook dat deze eilanden magnetisch aantrekkingskracht hebben op het toerisme.

De eilanden Nordstrand en Pellworm zijn daarentegen polderachtig en zijn voorzien van vele korenvelden en knusse vissershaventjes.