Vakantiehuis
Schiermonnikoog

Schierse vakantiehuizen & vakantiewoningen

Villa's & bungalows

Kies je vakantiehuis Schiermonnikoog

Vakantiehuizen Schiermonnikoog

Voor een vakantie op Schiermonnikoog kun je menig Nederlander wakker maken. Dat is niet voor niets het geval: dit kleinse Waddeneiland is de ideale plek voor een ontspannen vakantie waarin je kunt uitwaaien én tot rust kunt komen. Hoe heerlijk is het om je dag te beginnen met een wandeling over het breedste strand van Europa? Het strand is zo breed geworden door lokale zeestromingen, waardoor de kust alleen maar groter en groter wordt. Wie weet hoe breed het strand van Schiermonnikoog over een paar jaar is!

Vakantie vieren op Schiermonnikoog

Denk je aan een vakantie op Schiermonnikoog dan denk je aan ruimte, rust, natuur en ontspanning. Net als op de andere Waddeneilanden is Schiermonnikoog een van de meest rustgevende plekken van heel Nederland. Zodra je de boot neemt vanaf Lauwersoog weet je het al: dat wordt gegarandeerd uitwaaien! Net als Vlieland is Schiermonnikoog autoluw waardoor je als wandelaar of fietser alle ruimte hebt. Er zijn maar weinig van dit soort mooie plekken in Nederland waar dat het geval is, dus geniet er maar extra hard van tijdens je verblijf op dit sprookjesachtige eiland.   Hoewel Schiermonnikoog het allerkleinste eiland van de hele reeks is vind je er een behoorlijk aantal vakantiehuizen die je kunt huren. Het meest bijzonder is om een vakantiehuis op Schiermonnikoog in de duinen te huren. Daar ervaar je pas echt wat ultieme rust is, terwijl het lijkt alsof je in het buitenland bent. Met het juiste zonlicht, bijvoorbeeld tijdens de golden hours in de avond, voelt Schiermonnikoog soms zelfs een beetje tropisch aan! En dat op slechts 45 minuten varen vanaf Lauwersoog. Zo hoort vakantie in Nederland toch altijd te zijn?

Vakantiehuis Schiermonnikoog huren

Een vakantiehuis huren op Schiermonnikoog kan op verschillende plekken. Waar je ook slaapt; je bent altijd in de buurt van de zee. Er is weinig fijners dan wakker worden met een goede strandwandeling. Laat dat op dit eiland nou ontzettend goed kunnen. Een van de mooiste stranden van Schiermonnikoog vind je bij strandpaviljoen De Marlijn. Ook het strand aan het einde van de Badweg is een bezoekje waard; helemaal wanneer je zeehonden wil spotten. Die liggen altijd heerlijk te relaxen op de zandbanken die hier in zee te vinden zijn. Neem je verrekijker dus maar mee! Naast het restaurant vind je óók een verrekijker waar je gebruik van kunt maken.   Vanaf je vakantiehuis op Schiermonnikoog zit je niet alleen zo in de natuur, maar ook in het gelijknamige dorp Schiermonnikoog, dat ook wel Oosterburen wordt genoemd. Ooit bestond het eiland uit meerdere dorpjes, maar in de 17e eeuw verdween een heel westelijk deel van Schiermonnikoog. Wat leuk is om te weten, is dat je in het dorp Schiermonnikoog nog steeds een huisje kunt vinden uit 1721. Ook staan er allerlei andere mooie eilanderhuizen! Er zijn zelfs een paar vakantiehuizen te vinden in het dorp Schiermonnikoog, dus als je in de buurt van de winkeltjes en restaurants wil zitten, is dit absoluut de plek waar je moet zijn op het eiland.