Hotels op Ameland

er echt even tussenuit!

Boek een knusse overnachting in een hotel op Ameland:

Wil je een hotel boeken op Ameland? In onze bijzondere hotels kun je gerust overnachten op het prachtige waddeneiland. Ideaal wanneer je even helemaal nergens aan wilt denken tijdens je vakantie op de Waddeneilanden. Over het ontbijt, het avondeten en schoonmaken van je slaapkamer hoef je je geen zorgen te maken. Dit wordt allemaal geregeld door het hotel. Een vakantie op Ameland staat garant voor een fantastisch verblijf op een eiland. Ook als je slechts een nachtje weg wilt naar Ameland is dat mogelijk bij de hotels in ons aanbod! Bekijk het aanbod en lees meer over de mogelijkheden op het waddeneiland.

2 personen
2-4 personen
2 personen

Nachtje weg Ameland

Een hotelovernachting op Ameland kan op verschillende plekken. Het eiland is redelijk groot en heeft verspreid over het hele eiland diverse hotels waar je heerlijk kunt overnachten. Zo is het mogelijk om in het dorpje Nes een hotel te boeken; de plek waar de haven van Ameland ook te vinden is. Dit dorpje is de perfecte plek voor stelletjes en gezinnen om een romantisch, luxe en/of sfeervol hotel te boeken op het waddeneiland. Je wandelt zo vanaf de haven naar je hotel, legt je bagage op de kamer of in je suite om vervolgens het dorp te ontdekken.

Ook in een van de andere dorpjes van Ameland kun je goed overnachten met je partner of geliefde. Zo is Hotel Nobel voor velen dé plek om te slapen op Ameland. Dit designhotel is gericht op echte levensgenieters en beschikt over moderne en ruime kamers in Ballum. Prik een vorkje mee in het restaurant en geniet van een prachtige groene omgeving. Slaap je liever direct aan zee? Dan is het Strandhotel van Ameland echt iets voor jullie. Hoe romantisch is het om te overnachten met uitzicht op het strand? Een nachtje weg naar Ameland is dus hartstikke mogelijk op verschillende manieren!

Mooie hotels op Ameland voor gezinnen

Ameland is geschikt voor verschillende soorten vakanties. Door de verscheidenheid aan activiteiten en bezienswaardigheden is het ook een heerlijk eiland om met je gezin naartoe te gaan. Lekker rennen en ravotten met de kleinsten terwijl de oudere kinderen misschien wel voor het eerst van het uitgaansleven in Nes proeven. Slapen in een hotel in Nes is voor gezinnen om verschillende redenen een goed idee. Je zit zo met de hele bups op een gezellig terras voor wat eten of drinken en de haven van Ameland is zo goed als om de hoek. Dat is met kleine kinderen echt ideaal.

Een hotel op Ameland dat enorm geliefd is bij gezinnen met kinderen is Logement Zee van Tijd in Nes. Hier vind je ruim opgezette en charmante suites voor een prettig verblijf. En psst… bij dit logement hoort een restaurant waar je lekker kunt ontbijten. De kinderen smeren hun eigen brood terwijl jij geniet van nóg een kopje thee of koffie. Hoe prettig is dat? In een hotel overnachten op Ameland betekent namelijk niet alleen vakantie voor de kinderen, maar voor iedereen van het gezin. Als ouder kun je dus ook heerlijk even niks doen of juist alles doen waar je zin in hebt. Voor welk hotel op Ameland gaan jullie?

Hotel boeken op Ameland

Er zijn vele opties tot het boeken van een hotel op Ameland en daarom is het belangrijk om te overwegen wat de beste optie is voor jouw situatie. Je kunt onder andere kiezen tussen hotels voor stelletjes of gezinnen. Hou bij je keuze rekening met het doel van je vakantie en overnachtingen op Ameland! Wil je toch liever voor een vakantiehuisje op Ameland gaan? Dat is natuurlijk ook mogelijk bij Wadly!

Gestelde vragen rondom hotel boeken Ameland

Vanuit je hotel op Ameland zijn er diverse boeiende uitstapjes te maken om het eiland en zijn unieke omgeving te verkennen. Hier zijn enkele suggesties:

 1. Wadlopen: Ameland ligt aan de rand van het UNESCO Werelderfgoed Waddenzee. Maak een georganiseerde wadlooptocht en ervaar de unieke flora en fauna van dit bijzondere natuurgebied.

 2. Natuurreservaat Het Oerd: Verken het natuurreservaat Het Oerd, een uitgestrekt duingebied aan de oostkant van Ameland. Het is een ideale plek voor wandelaars en natuurliefhebbers, met diverse vogelsoorten en prachtige duinlandschappen.

 3. Vuurtoren van Ameland: Breng een bezoek aan de vuurtoren. Beklim de trap naar de top voor een panoramisch uitzicht over het eiland en de Noordzee.

 4. Cultuurhistorisch museum Sorgdrager: Leer meer over de geschiedenis en cultuur van Ameland in dit museum. Ontdek de maritieme historie, de walvisvaart, en andere interessante facetten van het eiland.

 5. Paardrijden op het strand: Veel maneges op Ameland bieden strandritten aan. Ervaar de magie van het paardrijden langs de branding van de Noordzee.

 6. Robbentochten: Maak een boottocht vanuit de haven van Nes of Hollum om zeehonden en andere zeedieren te spotten. Deze excursies bieden een uniek perspectief op de prachtige kustlijn.

 7. Dorpjes verkennen: Bezoek de schilderachtige dorpjes op het eiland, zoals Hollum, Ballum en Nes. Geniet van de lokale architectuur, winkeltjes en restaurants.

 8. Fietsen en wandelen: Ameland is ideaal om per fiets of te voet te verkennen. Huur een fiets en ontdek de vele fietspaden die door de natuur en langs de dorpen leiden.

Of je nu geïnteresseerd bent in natuur, cultuur, avontuurlijke activiteiten of gewoon ontspanning, Ameland biedt het allemaal, en je hotel zal waarschijnlijk in staat zijn om je te voorzien van aanvullende informatie en eventueel excursies regelen.

Veel hotels op Ameland bieden tegenwoordig hondvriendelijke accommodaties aan, maar het is belangrijk om vooraf contact op te nemen met het specifieke hotel waar je wilt verblijven om hun huisdierenbeleid te verifiëren. Hier zijn enkele punten om te overwegen:

 1. Hondenbeleid: Informeer naar het beleid van het hotel met betrekking tot huisdieren. Sommige hotels staan alleen kleine honden toe, terwijl andere mogelijk geen beperkingen hebben op basis van de grootte van het huisdier.

 2. Extra kosten: Vraag of er extra kosten zijn verbonden aan het meebrengen van een huisdier. Sommige hotels brengen mogelijk een toeslag in rekening voor het schoonmaken of voorzieningen voor huisdieren.

 3. Voorzieningen: Controleer of het hotel specifieke voorzieningen heeft voor huisdieren, zoals speciale slaapplaatsen, voerbakken of uitlaatgebieden.

 4. Regels en richtlijnen: Vraag naar de regels en richtlijnen met betrekking tot huisdieren in het hotel, zoals waar je je huisdier kunt uitlaten en of ze in gemeenschappelijke ruimtes mogen komen.

 5. Reserveringen: Het is raadzaam om je hotelreservering vroegtijdig te maken en bij die gelegenheid te vermelden dat je een hond meeneemt. Dit stelt het hotel in staat om je de meest geschikte accommodatie aan te bieden.

Houd er rekening mee dat zelfs als een hotel huisdieren toestaat, het belangrijk is om verantwoordelijk te zijn en rekening te houden met andere gasten en het personeel. Zorg ervoor dat je huisdier goed is opgevoed en gehoorzaam is aan eventuele regels van het hotel.

Ameland is een relatief klein eiland, maar het heeft verschillende dorpen met accommodaties, waaronder hotels. De belangrijkste dorpen waar je de meeste hotels zult vinden, zijn:

 1. Nes: Nes is het grootste dorp op Ameland en heeft een levendige sfeer met winkels, restaurants en andere voorzieningen. Het is ook de locatie van de veerhaven, waar de veerboot aankomt vanuit Holwerd op het vasteland. Hier zijn veel hotels te vinden, variërend van gezellige familiehotels tot luxe accommodaties.

 2. Hollum: Hollum is een charmant dorp aan de westkant van het eiland en heeft een pittoreske uitstraling met historische gebouwen en een vuurtoren. In Hollum zijn ook diverse hotels gevestigd, vaak in de buurt van de duinen en het strand.

 3. Ballum: Ballum is een klein dorp aan de westkust van Ameland. Ondanks zijn bescheiden omvang heeft het enkele hotels en andere accommodaties die bezoekers een rustige en ontspannen omgeving bieden.

Hoewel de meeste hotels in Nes geconcentreerd zijn vanwege de centrale ligging en de veerhaven, bieden ook Hollum en Ballum goede opties voor een aangenaam verblijf. Het is afhankelijk van je voorkeur voor de locatie en de sfeer van het dorp waar je zou willen verblijven.

Over het algemeen is de inchecktijd in hotels op Ameland tussen 14:00 en 15:00 uur en de uitchecktijd is meestal tussen 10:00 en 11:00 uur. Het kan echter variëren afhankelijk van het specifieke hotel, dus het is altijd goed om dit van tevoren te controleren.

Ja, er zijn verschillende kindvriendelijke hotels op Ameland die faciliteiten bieden zoals familiekamers, speelplaatsen en kinderopvang. Hotel de Jong en Hotel Nes staan bijvoorbeeld bekend als kindvriendelijke accommodaties.

Veel hotels op Ameland bieden speciale arrangementen aan, zoals romantische weekendjes weg, fietsarrangementen, en last-minute aanbiedingen. Het is de moeite waard om de websites van de hotels te controleren of contact op te nemen met het hotel om de beschikbaarheid van dergelijke aanbiedingen te controleren.