Vakantiehuis
Texel

Texelse vakantiehuizen & vakantiewoningen

Vakantiehuizen Texel

Een vakantiehuis op Texel boeken, betekent een vakantie tussen de schapen, aan zee, in knusse dorpjes én in het hart van de natuur. Texel is een van de meest populaire Waddeneilanden van ons land; zowel bij Nederlanders als bij Duitsers. Dat is niet zo heel vreemd: het eiland is eenvoudig en snel te bereiken met een veerboot vanaf Den Helder, is lekker groot en er is voor iedereen iets te doen. Wanneer boek jij je vakantiehuis op Texel?

Vakantie vieren op Texel

Wat veel mensen in Nederland niet weten, is dat Texel het allergrootste Waddeneiland van het land is. Daardoor biedt het eiland een verscheidenheid aan natuur en activiteiten. Zo is het, net als bij de andere Waddeneilanden, een feestje om het eiland rond te fietsen. Op ieder stukje eiland is wel weer wat nieuws te ontdekken. Van fietsen door het bos tot fietsen door een uitgestrekt landschap met uitzicht op de vele weilanden; het kan hier allemaal. Met wind mee zoef je zo op de fiets naar de andere kant van het eiland, maar: houd er rekening mee dat je ook weer terug naar je vakantiehuis op Texel moet fietsen…

Gelukkig zijn er onderweg veel stops om even uit te rusten of lekker wat te eten of te drinken. Schuif aan op een van de vele terrasjes in De Koog of Den Burg of ga voor een smakelijke lunch of een lekker ijsje bij een van de schapenboerderijen. Texel staat bekend om de vele boerderijen met schapen, hun wolproductie en hun zuivelproducten. Hoe leuk is het om tijdens je verblijf schapen te aaien of misschien zelfs lammetjes te voeren? Neem daarna een lekker stuk schapenkaas of een paar warme sokken van schapenwol als souvenir mee naar huis.

Vakantiehuis op Texel huren

Een vakantiehuis huren op Texel kan op verschillende plekken op het eiland. Het is maar net waar je naar op zoek bent. Misschien wil je een vakantiehuis op Texel in de buurt van de haven huren. In dat geval kun je zoeken op een vakantiewoning in de buurt van Het Horntje, Den Hoorn of het gezellige Oudeschild. Vanaf deze plekken zit je zo aan de Waddenkant van het eiland én geniet je van de groene weilanden en de vele boerderijen. In en rondom het sfeervolle en gezellige Den Burg zijn ook volop Texelse vakantiewoningen te huur.

Zit je liever in de buurt van het strand? Huur dan een vakantiehuis op Texel in of bij De Koog, een populaire badplaats aan de westkant van het eiland. De zonsondergangen zijn hier prachtig, evenals de uitgestrekte duinen. Wie weet spot je wel een zeehond in zee of op het strand! In de zomer is hier van alles te doen en is het een ontzettend levendig dorp. Vanaf De Koog zit je zo in Nationaal Park Duinen van Texel waar je uren kunt wandelen en fietsen. Ook vanaf het populaire De Cocksdorp sta je zo met je tenen in het zand. Dit dorp ligt helemaal in het noorden van Texel én in de buurt van de vuurtoren van het eiland. Buiten het hoogseizoen om ervaar je hier echte rust.