Vakantiehuis
Ameland

Amelandse vakantiehuizen & vakantiewoningen

Vakantiehuizen Ameland

Klinkt uitwaaien op de Waddeneilanden ook voor jou als muziek in de oren? Pak dan je tas in en neem de boot naar het prachtige Ameland. Een vakantie op Ameland staat garant voor een divers verblijf op een gevarieerd eiland. Ga op ontdekkingstocht langs de verschillende dorpen zoals Nes, Ballum en Hollum, boek een excursie om de natuur van Ameland beter te leren kennen of ga op pad met een rondrit en bekijk het eiland vanaf het water of misschien zelfs vanuit de lucht.

Vakantie vieren op Ameland

Op Ameland is altijd iets te zien en te doen. Het eiland is groot genoeg om met te auto te ontdekken (alleen de dorpskernen van Nes en Hollum zijn autoluw), maar ook net klein genoeg om met de fiets te bekijken. Ameland is namelijk 27 kilometer lang en maximaal 4 kilometer breed. Dat maakt deze plek de ideale bestemming om lekker met de fiets op pad te gaan. Op het eiland zijn verschillende gezellige dorpen te vinden. Zo zijn Nes, Hollum, Ballum en Buren stuk voor stuk het bezoeken waard. Ze zijn allemaal verschillend en juist daarom bijzonder genoeg voor een bezoekje of om een vakantiehuis Ameland te huren.   Hollum is bijvoorbeeld dé plek van de bekende rood-witte vuurtoren van Ameland. De vuurtoren is maar liefst 55 meter hoog en is toegankelijk voor publiek. Wat dit dorp verder extra uniek maakt, zijn de vele monumentale commandeurswoningen die je er nog kunt vinden. In het dorp Buren vind je minder historie, maar meer moderne voorzieningen. Buren is het jongste dorp van het eiland en beschikt daarom over gezellige horecagelegenheden en leuke winkeltjes. Je weet dus wel waar je een stop voor een hapje en een drankje moet maken tijdens een tour over het eiland. Er is echt voor ieder wat wils op Ameland.

Wat te doen op het schitterende Ameland

Kijken we naar de natuur op Ameland dan zien we dat ook daar veel variatie te vinden is. Vogelspotters kunnen hun geluk niet op bij de vele wadden en meren waar meer dan 50 vogelsoorten leven, terwijl liefhebbers van het strand uren kunnen wandelen op de mooiste stranden van dit Waddeneiland. Om het over wadlopen op Ameland nog niet eens te hebben. Wadlopen is ontzettend populair bij de Waddeneilanden; tot je knieën in het slik zie je zo’n eiland ineens vanaf een heel ander oogpunt. Ameland is het perfecte eiland om deze activiteit voor het eerst uit te proberen. Wie weet spot je zelfs wel een zeehond of een zeerob onderweg!   Zeehonden spotten kan ook op een andere manier, namelijk vanaf een rondvaartboot of zeilboot. Vanuit de haven van Ameland, die je in Nes kunt vinden, vertrekken dagelijks boten voor een rondvaart op de Waddenzee. Alsof dat nog niet avontuurlijk genoeg is, kun je tijdens je vakantie op Ameland zelfs een rondvlucht maken met een klein vliegtuigje en een ervaren piloot. Geloof ons als we je zeggen dat de Waddeneilanden vanuit de lucht nóg specialer zijn, omdat je op deze manier precies kunt zien hoe groot (of klein) de eilanden zijn. Zo is een vakantiehuis op Ameland hurenécht onvergetelijk.