Vakantie Terschelling

Combinatie van natuur & cultuur.

Genieten op een veelzijdig Terschelling

Grote verscheidenheid aan dorpen, de mooiste stranden van Nederland, altijd veel te doen en zien en tijdens de zomermaanden, veel levendige cultuur. Het gezelligste Waddeneiland van Nederland. Ongeacht het seizoen biedt het eiland altijd genoeg te doen. Met veel verschillende dorpen, strandtenten en terrassen is het een warm en gezellig eiland.

Wat maakt Terschelling uniek en onderscheidend van de andere Waddeneilanden?

Het eerste Dark Sky Park van Nederland tref je hier aan! En wat dacht je van de heerlijke cranberries die op Terschelling te vinden zijn?! Wat je nog meer kan vinden op Terschelling zijn de vele bunkers die over het eiland verspreid liggen.

Terschellinger Cranberries

Je vindt cranberry overal in natte duinvalleien – een ‘plak’ op z’n Terschellings. Eind mei, begin juni staat het lage struikje in bloei. 

Bunkers op Terschelling

De bunkers kom je op Terschelling over het hele eiland tegen. Sporen van de Tweede Wereldoorlog die het landschap tekenen. Op het strand, in het bos, je ziet ze op allerlei plekken.

Hoe ga jij verblijven?

Deze dorpen van Terschelling moet je zien

U wilt met het gezin naar de Waddeneilanden om wad te lopen en vogels te spotten? In Baaiduinen op het Waddeneiland Terschelling kunt u heerlijk vakantie vieren. Dit gezellige boerendorp ligt vlakbij het poldergebied het Hoge land en vlakbij een prachtige baai. Hier dankt de plaats haar naam aan. Baaiduinen op Terschelling hoort nog bij de pure natuur. Deze prachtige landelijke omgeving trekt veel toeristen aan. Er zijn hier comfortabele vakantiehuizen te huur.

Bezienswaardigheden en activiteiten in Baaiduinen

Baaiduinen is een boerengemeenschap met vooral veehouderij. Wilt u uw kinderen leren waar de melk vandaan komt? Of gaat u liever zwemmen in zee. Het kan allemaal. Vanuit uw vakantiewoning kunt u kiezen. Op Terschelling kunt u elke dag buiten actief vakantie vieren. Ga bijvoorbeeld watersporten of varen in de haven. bekijk de vuurtoren en maak een tochtje met de veerboot. Maak een strandwandeling of een waddenloop bij de Boschplaat. Ga fietsen op de dijken of wandelen en verken het eiland. Ga bijvoorbeeld winkelen of naar de kroeg in een naburig dorpje. Bekijk de unieke flora en fauna om Baaiduinen in het polderlandschap en geniet van een lekkere maaltijd in één van de restaurants. Terschelling is een groen eiland waar u helemaal tot rust kunt komen in de natuur van bos, duin, zee en strand.

Boek uw villa in Baaiduinen hier meteen online

Wilt u een vakantiehuis huren op een Waddeneiland? Vindt u Baaiduinen een leuke locatie om te genieten van de natuur en van de zee? Boek uw vakantiewoning hier dan zelf online. Informeer bij ons naar aanbiedingen en profiteer van onze acties via onze online shop. Baaiduinen is een rustige plaats in prachtig groen, waar u helemaal tot rust komt aan het strand en in de polder. Boek uw favoriete vakantiehuis meteen hier online.

Het Terschellingse dorp Formerum staat vooral bekend als geboorteplaats van ontdekkingsreiziger Willem Barentsz en als thuishaven van de cranberryteelt in Nederland. Er is echter nog veel meer te zien en beleven in het van oorsprong agrarische dorp, dat het tegenwoordig vooral moet hebben van toerisme.

Het dorp is de ideale plek om te genieten van een vakantiewoning, wat vooral te danken is aan de vele soorten activiteiten die je er kunt doen. In 1839 spoelde er een vat cranberry’s aan voor de kust van Terschelling. Een jutter strooide deze uit over de duinen en sindsdien is het een lokale delicatesse geworden. In Formerum kun je een rondleiding krijgen in de cranberryfabriek, om daarna zelf te proeven van de lekkernijen. Een ideale tussenstop tijdens een actief dagje, waarbij je op de fiets of wandelend de omgeving kunt verkennen.

Het dorp is omgeven door polder en bos, wat niet alleen prachtige plaatjes oplevert maar ook de broedplaats voor enkele bekende vogelsoorten is. De typische Terschellingse boerderijen hebben een prachtig aangezicht en een aantal ervan zijn zelfs rijksmonumenten. In een van die boerderijen is het Wrakkenmuseum gevestigd, waar sinds 1975 een collectie van aangespoelde spullen wordt bijgehouden. Als je even wilt zitten en genieten van de rust kun je in de Koffiemolen terecht voor een lekkere kop koffie met gebak. De molen staat sinds het eind van de negentiende eeuw in Formerum en werd tot 1964 gebruikt als korenmolen. Formerum heeft tal van vakantiehuizen waar je samen met je partner, familie of vriendengroep altijd op je plek bent. Je kunt kiezen voor zowel een vakantiehuis als villa die van alle gemakken zijn voorzien. Zo weet je zeker dat het je aan niks zal ontbreken. Voor het complete aanbod kun je het beste even rondkijken of maak gelijk een reservering.

De Waddeneilanden vormen een lint van prachtige eilanden voor de Nederlandse kust in de Waddenzee. Eén van deze Waddeneilanden is Terschelling, ongeveer het middelste eiland ten noorden van de Nederlandse kust. Het is een bijzonder eiland, met bijzondere plaatsen, ideaal voor een geweldige vakantie in een van de prachtige vakantiehuizen.

Hee

Midden op het eiland ligt het gehucht Hee, bestaande uit een aantal boerderijen. Eén daarvan is de historische boerderij De Pidde. Hee is een karakteristiek en authentiek plaatsje. Het is niet verwonderlijk dat recreatie en toerisme hier zo’n belangrijke rol spelen. Hee is ook de plaats waar je vakantiewoning te vinden is.

De zee

Als je in Hee bent kun je letterlijk alle kanten op. De Waddenzee in het zuiden is snel te bereiken. Het is een bijzonder gezicht als je de Waddenzee grotendeels droog ziet vallen als het laagwater is. Ga je vanuit Hee naar het noorden, dan kom je in korte tijd bij het Noordzee-strand, een prachtig breed zandstrand, waar je kunt genieten van de zon, de zee en de rust die het eiland zo’n bijzondere sfeer geeft.

Een bestemming om terug te komen

Tijdens je vakantie wil je kunnen genieten van alles wat er te vinden is. Dat geldt zeker voor de villa waarin je verblijft. Compleet en comfortabel ingericht is je vakantiehuis de basis van een fantastische vakantie. Hee is een bestemming om vaker terug te komen!

De naam zegt het eigenlijk al: Midsland is het centrum van Terschelling. Niet alleen geografisch, maar ook op het gebied van bedrijvigheid, gezelligheid en activiteit is dit dorp het bruisende centrum van dit enorm veelzijdige eiland. Een vakantiehuis of villa in dit dorp is dan ook een garantie voor een geslaagde vakantie vol dynamiek.

Volop restaurants en uitgaansgelegenheden

Het dorp kenmerkt zich door de grote verscheidenheid aan gezellige restaurantjes, trendy barretjes en voldoende terrasjes om een goede kop koffie of een ijskoud biertje te nuttigen. Laat hier het bruisende leven aan je voorbijtrekken en ervaar het ultieme vakantiegevoel. Al deze horecagelegenheden zijn vanaf de vakantiehuizen in Midsland eenvoudig per voet te bereiken.

Ervaar Oerol

Wanneer je toevallig in Midsland bent wanneer het culturele festival plaatsvindt ondergaat het dorp een volledige metamorfose. In de straten en directe omgeving van het dorp worden diverse voorstellingen gegeven door diverse muzikanten en theatergezelschappen. Cultureel op een unieke locatie in een dorp dat bekend staat om zijn gastvrije bewoners. Ook tijdens Oerol is een vakantiewoning in Midsland de ideale uitvalsbasis.

Prachtig uitzicht en natuur

Midsland ligt in een prachtige omgeving. De natuur is hier in al haar weelde te bewonderen. Het dorp is dan ook het startpunt van vele wandel- of fietstochten in de omgeving. Het is ook een prachtig gezicht om ’s avonds vanuit het dorp de lichten van de karakteristieke vuurtoren van het eiland, de Brandaris, te aanschouwen. Op dat soort momenten waan je je helemaal weg en is het mogelijk om je volledig te ontspannen. Een vakantiehuis in Midsland geeft je dus oneindig veel mogelijk. Oneindig veel mogelijkheden om te genieten van een uniek plekje. En dat gewoon redelijk dichtbij huis.

Midsland aan Zee ligt op ons middelste Waddeneiland, Terschelling. Het is een fantastische plek voor een heerlijke, ontspannen vakantie. Een bijzonder stukje Nederland, waar het heerlijk toeven is in een van de prachtige vakantiehuizen.

Midsland

Midsland aan Zee ligt, de naam zegt het eigenlijk al, in het midden van het Terschellingse land en dan aan de Zee, de Noordzee wel te verstaan. Vanuit uw vakantiewoning bereikt u heel snel in het zuiden de Waddenzee, in het noorden de Noordzee met zijn prachtige zandstranden. Midsland aan Zee is een gezellig, groot gebied, dat er helemaal op is ingericht om bezoekers te ontvangen. Er zijn mooie duinrijen en doorgangen naar de zee. U geniet van de buitenlucht en de gezellige sfeer. De inwendige mens zal hier niets tekort komen. Midsland aan Zee heeft een gezellig en knus voorkomen met allerlei leuke vakantiehuizen van Terschelling.

Genoeg te doen in Midsland

Midsland aan Zee biedt meer dan duinen en zee. Door zijn centrale ligging op het eiland zijn de nabij gelegen dorpjes een ideaal uitgangspunt om vanuit uw villa het hele eiland te verkennen. Zo zijn er allerlei wandelroutes, waarmee verrassende plekjes bezocht kunnen worden. Wilt u iets verder van uw vakantiehuis, dan is het een aanrader fietsen te huren. Vanuit Midsland aan Zee bent u met de fiets in korte tijd in het prachtige bosgebied.

Onbezorgd ontspannen in luxe vakantiewoning

Een vakantie is om eens helemaal bij te komen en de inwendige batterij helemaal op te laden, zodat de hindernissen die voor u liggen moeiteloos genomen kunnen worden. Na een heerlijke dag in Midsland of in het prachtige duingebied is het heerlijk om thuis te komen in een luxe vakantiewoning, waar het u aan niets zal ontbreken. Alle comfort die u verwacht is aanwezig. Vakantie is per slot van rekening ook verwennen!

West aan zee: de ultieme vakantiebeleving

West aan zee is een nederzetting op Terschelling welke volledig is afgestemd op mensen die een onbezorgde en ontspannen vakantie in de prachtige natuur van Terschelling willen vieren. Naast vakantiehuizen kent dit stukje van het eiland geen vaste bewoning. Hierdoor is een verblijf in West aan zee een unieke ervaring die iedere liefhebber van zon, zee en strand zal bekoren.

Vertier aan het strand

Wanneer je kiest voor een vakantiewoning of villa heb je de garantie dat je altijd in de directe nabijheid van het strand zult vertoeven. De vakantiehuizen staan nagenoeg op het strand en dit zorgt voor een unieke ervaring. Wie wil er ’s ochtends nou niet uit zijn bed stappen en nagenoeg direct op het stand staan en genieten van de golven die stuk slaan op het strand. Ook de zonsopgang en zonsondergang zorgt voor magische aanblikken, waardoor je regelmatig het gevoel hebt aan de andere kant van de wereld te zitten.

Rechtstreeks de natuur in

Direct aan West aan zee grenst het zeer interessante natuurgebied ‘de Kroonpolders’. Dit is een uitgestrekt duingebied met zeldzame begroeiing die op nagenoeg geen enkele plek in Nederland voorkomt. Maak prachtige wandelingen in een unieke omgeving slechts op verwaarloosbare afstand van de vakantiewoning in West aan zee. Of pak de fiets en geniet van de prachtige natuur waarvan veel mensen in Nederland niet weten dat deze bestaat.

Bezoek de reddingsbrigade

Nabij het recreatiegebied van West aan zee is de reddingsbrigade gestationeerd. Vrij regelmatig worden er demonstraties gegeven die bezocht kunnen worden door toeristen en andere geïnteresseerden. Het is reuze interessant om eens een kijkje in de keuken te nemen van deze interessante organisatie. Bezoek West aan zee wanneer je wilt genieten van prachtige stranden, unieke natuur en recreatie in alle vormen.

West-Terschelling is het grootste dorp van Terschelling en er is dan ook veel te beleven. Terwijl je per boot naar het Waddeneiland vaart zie je in de verte de Brandaris al staan. De vuurtoren werd in zijn huidige vorm aan het einde van de zestiende eeuw geplaatst en is nog altijd bemand en operationeel. Logischerwijs verdiende men in het dorp vroeger voornamelijk de kost met visserij, tegenwoordig komen de inkomsten vooral van het toerisme.

Er zijn een paar pittoreske winkelstraatjes waar je naast winkelen ook in een van de authentieke cafés of restaurants een hapje of drankje kunt nuttigen. De bekendste daarvan is Het Wakend Oog. Dit koffiehuis werd vroeger als wachthuis voor schippers gebruikt en heeft enkele uiterlijke kenmerken, waaronder het wakende oog, die het gebouw aan de vrijmetselarij koppelen. Verder is er ’t Behouden Huys, een museum waar jaarlijks een andere expositie te zien is die betrekking heeft op Terschelling. Het gebouw is een rijksmonument en vernoemd naar het huis waar Willem Barentsz tijdens zijn overwintering op Nova Zembla in verbleef.

West-Terschelling is omgeven door prachtige natuur die typerend is voor de Waddeneilanden. Je kunt het strand op of de duinen en bossen in om een wandeltocht te maken, te vliegeren, strandkiten of lekker te fietsen. Er zijn een aantal routes uitgestippeld. In het bos is De Dôbe gevestigd, een zwembad waarin je bij minder goed weer toch kunt genieten van waterpret. Kortom, er is voor iedereen genoeg te beleven in West-Terschelling. Er staan tal van vakantiehuizen op vele prachtige locaties. Je vakantiewoning of villa is uitgerust met alle moderne gemakken zodat zowel jong als oud er met veel plezier kan verblijven. Bekijk het aanbod op je gemak en maak snel een reservering.

Vakantie op Terschelling

Wanneer je na een heerlijke boottocht vanaf Harlingen op Terschelling aankomt valt alle stress en alle last letterlijk van je schouders af. Alsof de stevige eilandwind het in een ruk met zich meeneemt, ergens hoog de lucht in om niet meer terug te keren. Het bruisende en sfeervolle Waddeneiland Terschelling is een waar vakantieoord voor iedereen die er even lekker tussen uit wilt en flink wilt ontspannen.

Of je nu gek bent op een vakantie waar veel natuur te vinden is, een verblijf vlakbij de leukste cafeetjes, een vakantie vol met cultuur of een actief verblijf: Terschelling heeft het allemaal. Het uitgestrekte eiland heeft namelijk zowel een bijzonder mooie natuur als gezellige dorpjes waar je uren kunt genieten van lekker eten en drinken. Heb je zin om er even tussen uit te gaan? Kom dan uitwaaien op het prachtige Terschelling!

Beste reistijd

In de zomer kan het aardig druk worden op Terschelling: het eiland is dan voor zowel jongeren als ouderen enorm in trek. Er zijn een aantal feestcampings te vinden in het ‘binnenland’ van Terschelling. Wanneer je in dit hoogseizoen op vakantie wilt gaan naar het eiland maar geen zin hebt in de drukte van de feestende jongeren is het dus aan te raden om een vakantiehuis te huren langs de kust. In de duinen (zoals bij het mooie Midsland) zijn een aantal prachtige vakantiewoningen en bungalows te huren waar je óók in het hoogseizoen kunt genieten van je verdiende rust. Terschelling is tevens een hele fijne bestemming om te bezoeken in de andere seizoenen. In de herfst kun je er heerlijk uitwaaien, uren wandelen en opwarmen in een van de vele gezellige café’s. Houd er in het naseizoen wel rekening mee dat niet alle winkels en horecagelegenheden geopend zijn. Natuurlijk is er nog steeds genoeg te doen en te zien voor de vakantieganger. Dit rustige element kan juist voor veel mensen dé reden zijn om in het naseizoen naar het eiland te trekken.

Te zien op Terschelling

Terschelling is een fraai eiland waar van alles te ontdekken valt. Wanneer je met de boot in de haven van West-Terschelling aankomt is de vuurtoren De Brandaris het eerste gebouw wat opvalt. De Brandaris een een indrukwekkend bouwwerk om te zien. Wist je dat deze vuurtoren de oudste vuurtoren van heel Nederland is? Tot ver in de jaren 80 konden bezoekers de Brandaris beklimmen. Vandaag de dag kan dat helaas niet meer, omdat de vuurtorenwachter van de vuurtoren een groot deel van de Noord-Nederlandse kust vanaf de Brandaris in de gaten moet houden en dus vooral niet moet worden afgeleid van zijn werk. Je kunt er nog wel trouwen als je wilt: op de eerste verdieping is een speciale trouwkamer gemaakt. Wil je toch genieten van een prachtig uitzicht vanaf een hoog punt? Loop dan een stukje verder richting de Kaapsduin, het hoogste punt van het hele eiland! Vanaf dit groene stuk duin kijk je zowel uit over de Waddenzee als over de Noordzee en over een groot stuk van het eiland. Vergeet dus vooral je camera niet mee te nemen. Op het hoogste punt staat een oud zendhuisje dat gebruikt werd in de Tweede Wereldoorlog, waar vandaag de dag een aantal geiten omheen grazen. Vanaf dit punt heb je uitzicht op buureiland Vlieland. Trek in meer natuur? Fiets of rij met de auto richting het bovenste puntje van Terschelling, waar natuurgebied De Boschplaat gevestigd is. De Boschplaat is een uitgestrekt strand- en duingebied waar tientallen vogels broeden. Het stiltegebied bevat nog pure natuur (en dus geen voorzieningen!) waar je letterlijk uren kunt rond dwalen en dromen.

Te doen op het eiland

Naast het feit dat er van alles te zien is op Terschelling is er natuurlijk ook genoeg te doen. Zo kun je in het plaatsje Formerum terecht bij een heuse cranberryboerderij. Het eiland staat bekend om deze lekkere bes, die in vroegere tijden waarschijnlijk door een ontdekkingsreiziger is meegenomen naar Terschelling. Het is sowieso aan te raden om tijdens je verblijf een lekkernij met cranberry te proeven. In de vele restaurants, strandtenten en koffiezaakjes zijn onder andere cranberry cheesecake en cranberry compote te proberen. In Formerum is ook het Wrakmuseum De Boerderij gevestigd, waar eigenaar Hille van Dieren reeds sinds 1975 diverse stukken van scheepswrakken verzamelt. Je vindt er rariteiten vanaf de 17e eeuw tot aan nu. Erg leuk om eens te bekijken! Je kunt Terschelling tevens van een andere kant bekijken door met een van de boten in de havens mee te gaan op robbentocht. Kom zeehonden bekijken vanaf de boot en ontdek het eiland vanuit de zee. Bedrijf De Riepel neemt je bijvoorbeeld mee naar de allermooiste plekjes van de Waddenzee. Bevalt dit wel? Misschien is wadlopen dan ook wel wat voor jou. Op het eiland zijn zes bedrijven gevestigd die je graag meenemen op een avontuurlijke wadlooptocht. Sluit de dag af met een lekker speciaalbiertje van het eiland in een van de sfeervolle strandtenten. Met een beetje geluk heb je een prachtige zonsondergang om de dag helemaal perfect te maken!

Verblijf op Terschelling

Terschelling kent een aantal dorpjes waar veel te doen is en waar veel hotels, appartementen en vakantiewoningen te vinden zijn. Neem bijvoorbeeld West-Terschelling: hier vind je de meeste accommodaties. Vanaf West-Terschelling ben je binnen no time midden in de natuur, maar kun je ook genieten van alle gezelligheid dat het eiland te bieden heeft. Wandel vanaf je vakantiehuis Terschelling in de avond langs de boulevard van de haven en kom een lekker hapje eten in een van de restaurants in West-Terschelling. Wil je liever wat meer in de natuur zitten op het eiland? Huur dan een huisje rondom Formerum of Midsland, waarbij je snel op het strand kunt staan wanneer je dat wilt. Op het eiland zijn zowel een aantal vakantieparken te vinden die huisjes verhuren als particulieren die hun vakantiewoningen beschikbaar stellen wanneer zij er niet zijn. Kies voor de woning die bij jou past om je vakantie op Terschelling optimaal te laten verlopen. Sta jij binnenkort met je schoenen in het slik tijdens een wadlooptocht of bekijk je Terschelling vanaf een boot? Tot gauw op dit bijzondere eiland!