Vakantie Spiekeroog

Het groene eiland.

Genieten op Spiekeroog

Met een bezoek aan Spiekeroog proef je de smaak van zout op je lippen, de wind die in je neus waait – zelfs de weg naar Spiekeroog ontspant je van het dagelijkse leven en brengt je in de stemming voor rust en ontspanning op het Duitse Waddeneiland. Spiekeroog is het meest natuurlijke van de Oostfriese eilanden en wordt daarom ook wel het groene eiland genoemd.

Spiekeroog, snel op weg

Accommodaties Spiekeroog

4 personen
2 personen

Iets speciaals op Spiekeroog is de ‘Museumspferdebahn’ - de enige trein die in Duitsland nog door paarden wordt getrokken.

Tijdens een rondrit over het eiland zou je zeker de oude eilandkerk moeten bekijken en van het uitzicht op de duin met het bronzen standbeeld ‘de Utkieker’ genieten..

Weekje in een vakantiehuis

Informatie & inspiratie

Wekelijkse inspiratie?

Lees onze wekelijkse blogs om op de hoogte te blijven van vakantie informatie, tips en enorm veel inspiratie voor jouw volgende vakantie naar de Waddeneilanden.

Vakantie Spiekeroog

Ontdek Spiekeroog

Vakantie op Spiekeroog

Zonder twijfel een van de mooiste van de Oost-Friese eilanden: Spiekeroog. Iedere zomer komen hier duizenden, met name Duitse, toeristen om heerlijk te genieten van de brede stranden. Omdat er op veel plekken wit zand te vinden is, lijkt het hier met warme zomerse temperaturen wel een tropisch eiland! Ook buiten het hoogseizoen is Spiekeroog een magische plek waar je echt eens geweest moet zijn. Het eiland verandert dan van een drukbezochte plek in een oase van rust. Precies dat is de reden om Spiekeroog in ieder seizoen van het jaar te bezoeken!

Wat te doen en te zien op Spiekeroog

Hoewel de afstand tussen het vasteland en Spiekeroog slechts zes kilometer is, doe je er toch 45 minuten over met de veerboot vanaf Neuharlingersiel. Dat geeft niets, want op de boot voelt het al als vakantie. De wind door je haren, het uitzicht op de eilanden en wie weet spot je zelfs een zeehond onderweg. Wanneer je op Spiekeroog komt, zie je al direct waarom mensen zo graag naar dit eiland gaan: de lange, witte stranden. Het strand strekt zich uit over een gebied van vijftien kilometer en biedt volop plek aan de diverse vakantieganger. Even met een boekje tot rust komen in het zand? Of vliegeren met de kids?

Dat kan allemaal op Spiekeroog. Spiekeroog is een heel toegankelijk eiland voor jong en oud. Ook mensen met een handicap of mensen die slecht ter been zijn kunnen sinds 2016 optimaal genieten van het strand in een elektrisch aangedreven strandmobiel. Wat je waarschijnlijk ook meteen opvalt, is dat de tijd stil heeft lijkt gestaan op dit eiland. Er rijden geen auto’s, er is veel stilte te vinden en veel van de huizen op Spiekeroog staan op de monumentenlijst. Door rond te dwalen over het eiland leer je de mooiste plekjes kennen. Ook voor kinderen is er van alles te doen: ga samen op zoek naar wadpieren of bezoek het kinderspeelhuis.

Waar kun je overnachten op Spiekeroog?

Na een heerlijke lange dag op het strand waarbij je de romantische zonsondergang ook nog hebt meegepakt, is het tijd om naar je accommodatie te gaan. Op Spiekeroog heb je ruim de keuze uit plekken waar je kunt slapen. Wil je met het hele gezin in een vakantiewoning verblijven dan kun je in en buiten het dorp een huisje huren. Vanaf alle vakantiehuizen wandel of fiets je zo naar het strand. Dat wordt heerlijk slapen met het geluid van de golven op de achtergrond.

Wil je liever worden verwend tijdens je vakantie op Spiekeroog dan is het ook mogelijk om een hotel te boeken. Zo vind je op acht minuten lopen van de veerboot het sfeervolle Spiekerooger Leidenschaft en is de Künstlerherberge ideaal voor wanneer je maar een paar minuutjes vanaf de haven wil wandelen. Trek je liever de natuur in dan is kamperen op Spiekeroog ideaal. Met je tentje slapen in het groen is natuurlijk de manier om zo’n Waddeneiland echt te leren kennen. De keuze is in ieder geval reuze!