Vakantie Pellworm

Diepgroene weilanden en goudgele graanvelden.

Genieten op Pellworm

Pellworm is een eiland zonder stranden en duinen. Het in de Noordfriese Waddenzee gelegen eiland is omringd door een dijk van 25 kilometer lang en 8 meter hoog en ligt ongeveer een meter onder zee. Door zijn natuurschoon en de kuurfaciliteiten is het een geliefd eiland tijdens vakanties.

Pellworm, snel op weg

Accommodaties Pellworm

5 personen
6 personen

Pellworm heeft een rijke geschiedenis en vele bezienswaardigheden. Hierdoor is het een aantrekkelijk eiland voor de liefhebbers.

De vuurtoren van Pellworm is te bezichtigen. Hij is 90 jaar oud en 35 meter hoog. Het eilandmuseum verhaalt over de geschiedenis, de vele overstromingen en verdronken dorpen, en over de Waddenzee. En verder kent het eiland vele tradities. Op Pellworm kan je meer vreugde halen uit het wandelen dan het fietsen. Er zijn weinig wegen en te voet kom je overal.

Weekje in een vakantiehuis

Informatie & inspiratie

Wekelijkse inspiratie?

Lees onze wekelijkse blogs om op de hoogte te blijven van vakantie informatie, tips en enorm veel inspiratie voor jouw volgende vakantie naar de Waddeneilanden.

Vakantie Pellworm

Ontdek Pellworm

Vakantie op Pellworm

Voor de kust van Sleeswijk-Holstein vind je het charmante kleine Duitse eiland Pellworm. Dit eiland van zeven kilometer breed en zes kilometer lang is populair door de charmantheid en door het feit dat het eiland zo afgelegen ligt én er een diverse flora en fauna te vinden is. Een vakantie op Pellworm staat dan ook garant aan rust, ontspanning en natuur. Voor nu zijn het voornamelijk Duitsers die genieten van een welverdiende trip naar dit eiland. Daarom vind je er nog steeds weinig Nederlanders. Misschien is dat wel precies waar jij naar op zoek bent!

Bezienswaardigheden op Pellworm

Natuurlijk is het extra mooi meegenomen dat Pellworm zo’n bijzonder eiland is. Je bereikt het eiland met een kleine veerboot waar je, als je dat wenst, je auto ook op mee kunt nemen. Maar: net als bij de andere Duitse Waddeneilanden is Pellworm een plek die je écht buiten moet ervaren. Daarom is het aan te raden om in een van de talrijke plaatsen die het eiland rijk is een fiets te huren en op die manier het eiland te leren kennen. Fiets langs de schapen op de uitgestrekte dijken, het beboste gebied in het noordoosten van Pellworm, de oude veerbootsteiger in Tammensiel en natuurlijk de opvallende vuurtoren.

Vanaf het eiland kun je daarnaast verschillende aan te raden excursies maken, zoals een dagtochtje naar Hallig Hooge en een excursies naar de zandplaat Norderoogsand. Wat je ook kunt doen, is een boottocht boeken waarbij je langs de zeehondenbanken gaat om zeehondjes te spotten. Ga je lekker fietsen of wandelen? Maak dan een stop bij een van de talrijke boerderijcafé’s voor huisgemaakt gebak. Bij de haven is een zwembad gevestigd waar zowel jong als oud lekker kan zwemmen, spetteren en ravotten. Kortom: er is genoeg te doen voor iedere leeftijd.

Slapen op Pellworm

Over een slaapplek op Pellworm hoef je je geen zorgen te maken. Er is namelijk genoeg keuze voor verschillende soorten wensen. Vind je het fijn om ’s ochtends lekker langzaam wakker te worden in een natuurrijke omgeving? Boek dan een vakantiewoning op Pellworm waar je over je eigen keuken en woonkamer beschikt. Met kinderen is dat ook wel fijn, zodat zij meer ruimte hebben om te spelen dan bijvoorbeeld in een hotelkamer. Ook zijn er een paar particuliere pensions op het eiland te vinden waar je met ontbijt en soms zelfs met diner kunt komen overnachten.

Slapen op Pellworm is uiteraard ook mogelijk in een hotel. Er zijn zowel goedkope als meer luxe hotels te vinden op het eiland. Bepaal je eigen luxe en budget en je vindt gegarandeerd een sfeervol hotel op Pellworm. Het is eigenlijk heel bijzonder dat je hier zoveel slaapmogelijkheden hebt, omdat het eiland veel minder wordt beïnvloed door toerisme dan andere omliggende eilanden. De eilanders hebben hier bijvoorbeeld ook veel werk op het land en op de boerderij. Dat zorgt ervoor dat een vakantie op Pellworm authentiek is waarbij de locals je met open armen ontvangen. Ze staan bekend om hun enorme gastvrijheid en vertellen je graag meer over dit prachtige eiland.