Vakantie Föhr

Met laagwater vormen de omliggende eilanden elkaar tot bijna één groot eiland.

Genieten op Föhr

Een rond eiland met 1 hoofdplaats en maar liefst 16 kleinere dorpen. Op Föhr is hierdoor altijd wat te zien en doen. En als zee en wind meewerken kan je vanaf Föhr naar buureiland Amrum wandelen. Een eiland van stranden, wandel- en fietspaden en voor de rest een heerlijk eiland voor met het gezin.

Föhr, snel op weg

Accommodaties Föhr

Laat je ook verrassen met gezin of vriendengroep! Een vakantie naar Föhr zorgt altijd voor een gevoel van heimwee tijdens terugkeer naar huis.

Een vakantie naar het eiland Föhr staat garant voor voor genot en vermaak. Van sportieve bezigheden en slenteren door de vele dorpjes tot helemaal niks in je gehuurde verblijf. Pak de fiets en fiets van dorp naar dorp of trek je wandelschoenen aan en loop over de paden langs duinen en over strand.

Weekje in een vakantiehuis

Informatie & inspiratie

Wekelijkse inspiratie?

Lees onze wekelijkse blogs om op de hoogte te blijven van vakantie informatie, tips en enorm veel inspiratie voor jouw volgende vakantie naar de Waddeneilanden.

Vakantie Föhr

Ontdek Föhr

Vakantie op Föhr

In de schaduw van het Duitse Waddeneiland Sylt ligt Föhr; een klein maar fijn eiland dat de ideale plek is voor een welverdiende vakantie. Met laagwater raken de eilanden elkaar zelfs, waardoor het bijna één groter eiland wordt. Föhr is, net als veel andere Waddeneilanden in Duitsland, ontzettend geliefd bij de Duitse toeristen. Ieder jaar trekken zo’n 170.000 Duitsers naar het eiland om samen met hun gezin vakantie te vieren. Dat is wel eens anders geweest. Het was namelijk ‘pas’ in 1819 het geval dat de eerste 81 toeristen naar Föhr kwamen voor vakantie.

Ideaal eiland voor familievakanties

Wat is dat toch met die eilanden dat je altijd het gevoel hebt dat je er écht even tussenuit bent? Ook op Föhr voelt dat zo. Het eiland is ontzettend geliefd bij gezinnen met kinderen, omdat het een heel veilige plek is voor jonge kids. Dat komt omdat Föhr in de beschutting ligt van andere eilanden waardoor er geen gevaarlijke branding is. Kinderen kunnen hier dus lekker rondrennen en ravotten met af en toe een frisse duik in zee. Ook voor ouders is dat relaxed, want dat betekent dat je net wat meer ontspannen op het strand kunt zitten. Föhr beschikt over een paar magische stranden waar het ieder seizoen een feestje is om te zijn.

Föhr heeft een oppervlakte van bijna 82 kilometer waardoor het handig is om een auto of in ieder geval een fiets te hebben op het eiland. Je kunt met je eigen auto naar het eiland komen: de veerboot legt aan in de hoofdplaats Wyk auf Föhr. Voordat je het eiland bereikt, heb je al uitzicht op dit kuuroord dat er nogal indrukwekkend uit kan zien vanaf het schip. De vele barokke gevels doen nogal bombastisch aan. Toch is Wyk een redelijk kalme plek waar je in alle rust kunt overnachten op het eiland. Het strand is altijd in de buurt; vanaf Wyk zit je bijvoorbeeld zo op het Föhr Südstrand en natuurlijk op het Wyker Strand.

Activiteiten en bezienswaardigheden op Föhr

Omdat Föhr een redelijk grote omtrek heeft, is er van alles te bekijken en te doen. De meeste mensen gaan dan ook niet voor een dagje naar het eiland, maar trekken er toch minstens een dag of drie voor uit om Föhr te leren kennen. Zo is het mogelijk om vanaf Dunsum de oude schoenen aan te trekken en mee te gaan op een wadloopexpeditie naar het nabijgelegen Amrum. Vanaf het eiland kun je diverse tochten boeken; natuurlijk altijd onder begeleiding van een ervaren gids. Dit is dé manier om het Werelderfgoed Waddenzee eens echt goed in je op te nemen.

In het zuidwesten van het eiland vind je Götting waar je veel rotsblokken uit de IJstijd kunt vinden. Sommigen zijn meer dan 20.000 jaar oud! Ben je op zoek naar de mooiste plek om de zonsondergang te kijken dan zit je in Utersum op de juiste plek. Onder het genot van wat lekkers te eten en te drinken in restaurant Sehblick beleef je hier de mooiste avonden. Slapen op Föhr kan op verschillende plekken. Het eiland kent talloze vakantiewoningen waar je volledig op je eigen tempo kunt genieten van je vakantie. Ook zijn er zowel luxe als meer standaard hotels te vinden op het eiland en kun je heel goed kamperen op Föhr.