Vakantie Sylt

Het eiland voor de VIP’s.

Genieten op Sylt

Met 21.000 inwoners heeft Sylt de meeste inwoners van alle waddeneilanden. Het eiland is populair bij het welvarende deel van de Duitse bevolking. Hier hebben families als die van Schwarzkopf, Bayer, Springer en Miele een huis. Dat is te merken aan het soort winkels, restaurants en hotels op Sylt. Kom je ook fijnproeven op Sylt?

Sylt, snel op weg

Accommodaties Sylt

Sylt is het grootste waddeneiland van Duitsland. Van noord naar zuid meet Sylt 40 kilometer, van oost naar west is het eiland tussen de 200 meter en 12,5 kilometer breed.

Sinds 1927 is Sylt door de Hindenburgdam met het vasteland verbonden en hiermee is het officieel geen eiland meer. Over de dam loopt een spoor- en autoweg. Het eiland is een geliefd trendy vakantieoord.

Weekje in een vakantiehuis

Informatie & inspiratie

Wekelijkse inspiratie?

Lees onze wekelijkse blogs om op de hoogte te blijven van vakantie informatie, tips en enorm veel inspiratie voor jouw volgende vakantie naar de Waddeneilanden.

Vakantie Sylt

Ontdek Sylt

Vakantie op Sylt

Uitwaaien op het grootste Waddeneiland van Noord-Duitsland? Boek dan een week(end)je weg naar het prachtige Sylt. Dit bijzondere eiland ligt in Duitsland op de grens met Denemarken en kun je gewoon met de trein of met de auto via de autotrein bereiken. Hoe handig is dat? Wat opvalt, is dat er vooral veel welvarende toeristen op Sylt te vinden zijn. Even een lekker hapje eten in een fancy restaurant of een massage boeken bij een luxe hotel? Dat is geen probleem op dit eiland! Zie jij jezelf daar al relaxen?

Wat te doen en te zien op Sylt

Er is van alles te zien en te beleven op het mooie Sylt, maar wat je in ieder geval echt niet mag missen zijn de bijzondere ‘wandelende duinen’ bij het dorp List. Deze duinen verplaatsen zich maar liefst zes kilometer per jaar wat een bizar natuurverschijnsel is. Pak een picknickmand in en stap op de fiets om de duinen met eigen ogen te bekijken. Ook de diverse kliffen op het eiland zijn het bekijken waard. Bezoek de Weisse Kliff, de Grüne Kliff en de Morsum Kliff. Natuurlijk kom je ook naar Sylt om van het witte zandstrand te genieten.

Het eiland beschikt namelijk over 40 kilometer aan stranden langs de Noordzee waar je versteld zult staan van de kwelders, de heidevelden en de bossen. Ook aan de kant van de Waddenzee kun je flink uitwaaien op de dijk. Hier tref je regelmatig vissers en wadlopers. In het chique dorp Kampen vind je een paar hele luxe restaurants en winkels. Wie weet spot je hier wel een Duitse bekendheid in shops als Hermès, Jill Sander en Bulgari. Bezoek hier ook de witte vuurtoren en de historische grafheuvels uit de bronstijd.

Slapen op Sylt

Met zoveel te doen en te zien op één Waddeneiland moeten er wel voldoende plekken zijn om te slapen op Sylt. Dat klopt en de keuze is reuze! Laat je hier optimaal verwennen in een van de hotels op het eiland. De stad Westerland is hét kuuroord van Sylt waar je direct een paar hele populaire wellnesshotels vindt. Ook in Kampen en Wenninstedt zijn hotels te vinden voor een heerlijke overnachting. Hierbij maak je het zelf zo luxe als je zou willen. Vind je het juist fijn om je eigen vakantiewoning te hebben? Sylt beschikt over talloze vakantiehuizen waar je een onvergetelijk verblijf zult hebben.

Terwijl de kinderen lekker rennen en spelen in de tuin van het vakantiehuis komen jullie volledig tot rust met een kop koffie of een ander lekker drankje. Wat ook leuk is om samen te doen, is om te gaan wadlopen onder begeleiding van een professionele gids vanaf het plaatsje List. Ga je liever sowieso back to basic op dit mooie Duitse Waddeneiland? Boek dan een van de campings op Sylt voor een verblijf in het groen. De fraaie stranden, de dichte bossen, de hoge duinen en de magische vergezichten zorgen voor een bijzondere plek om ín de natuur in slaap te vallen.