Vakantie Amrum

Veel strand en ver van vasteland

Genieten op Amrum

Een bezoek aan het Duitse Waddeneiland Amrum staat garant voor heerlijke natuur en vele wandelingen door de bossen en langs de duinen. Het heeft een onbeschrijflijke diversiteit, vijf dorpen die je moet ontdekken en laat je vooral verwennen door de restauranthouders van het eiland. 

Amrum, snel op weg

Accommodaties Amrum

6 personen

Beleef een heerlijke tijd met vrienden of gezin op dit groene en relatief rustige eiland. Amrum weet je te verrassen!

Een vakantie naar het eiland Amrum staat garant voor voor genot en vermaak. Van sportieve bezigheden tot heerlijk luieren in je verblijf of slenteren door de dorpjes. Op Amrum zijn oneindig veel wandel- en fietsmogelijkheden. Ook biedt het strand en de zee een thuisbasis voor buitenactiviteiten.

Weekje in een vakantiehuis

Informatie & inspiratie

Wekelijkse inspiratie?

Lees onze wekelijkse blogs om op de hoogte te blijven van vakantie informatie, tips en enorm veel inspiratie voor jouw volgende vakantie naar de Waddeneilanden.

Vakantie Amrum

Ontdek Amrum

Vakantie op Amrum

Ten zuiden van het eiland Sylt en ten westen van het eiland Föhr ligt Amrum, een prachtig Duits Waddeneiland waar je heerlijk vakantie kunt vieren. Amrum is 10 kilometer lang en 2,5 kilometer breed. Daardoor is het de ideale plek om lekker te (strand)wandelen en te fietsen. Het zal je niet verbazen dat het toerisme de grootste inkomstenbron is op Amrum. Dat betekent dat wanneer je afreist naar dit eiland je ruim de keuze hebt uit verschillende soorten slaapplekken. Ga je voor een mooi kampeerplekje in de duinen of kies je toch voor een luxer verblijf zoals een hotel of een vakantiehuis?

Uren struinen op de stranden van Amrum

De meeste toeristen komen naar Amrum voor de rust en de natuur. Dat heeft het eiland dan ook volop te bieden. Wanneer je wel eens op de Nederlandse Waddeneilanden bent geweest, weet je als geen ander hoe heerlijk rustig en ontspannen het kan zijn op zo’n eiland. Dat is precies de reden waarom je óók naar Amrum kunt gaan. Het grootste voordeel ten opzichte van de eilanden in ons eigen land is dat je er nog maar weinig andere Nederlanders tegenkomt. Amrum wordt namelijk vooral bezocht door toeristen uit eigen land. Dat zorgt ervoor dat je écht dat gevoel hebt dat je even weg bent zonder het geluid van Nederlanders om je heen.

Het Amrumer Strand is een ontzettend breed strand met magisch wit zand. Het strand is door menigeen al uitgeroepen tot het mooiste strand van heel Europa. Of jij dat ook vindt, moet je natuurlijk met eigen ogen oordelen. Neem je wandelschoenen mee en sta versteld van de schoonheid van de natuur hier. Neem je je hond mee op vakantie naar Amrum? Dan kan je harige viervoeter zijn geluk óók niet op. Er zijn meerdere stranden waar je hond namelijk gewoon welkom is. Dat is wel zo gezellig.

Bezienswaardigheden van Amrum

Naast de uitgestrekte stranden en de mooie uitzichten heeft Amrum nog veel meer te bieden. Bezoek tijdens je verblijf de karakteristieke Amrumer Leuchtturm, oftewel: de vuurtoren van Amrum. De vuurtoren werd gebouwd in 1875 en is sindsdien met meer dan vier meter de hoogst bereikbare toren aan de Noordzeekust. In de zomermaanden kun je de vuurtoren beklimmen en genieten van het fraaie uitzicht rondom. Je ziet de nabijgelegen eilanden Sylt en Flöhr en natuurlijk heb je uitzicht over het Werelderfgoed Waddenzee.

Op het eiland vind je ook het Natuurcentrum Norddorf, een groot natuurcentrum waar je van alles leert over de flora en fauna van Amrum. Wil je liever iets meer zien van de geschiedenis van het eiland? Bezoek dan het Omraang Hus Museum waar je gratis naar binnen kan. Ook Kapelle Witdun en de St. Clemens Kirche zijn in dat geval de moeite waard. Maar: natuurlijk kun je hier ook gewoon lekker rondstruinen, ontdekken en herinneringen maken. Kortom: er is van alles te doen voor jong en oud op het bijzondere Duitse Waddeneiland Amrum. Wanneer boek jij je tripje naar dit bijzondere eiland?