Vakantie Baltrum

Het kleinste Duitse Waddeneiland.

Genieten op Baltrum

Baltrum is het kleinste bewoonde eiland uit de eilandengroep Oost-Friese Waddeneilanden. Er wonen maar weinig mensen en biedt hierdoor de ultieme rust tijdens je vakantie op Baltrum. Eilanden Baltrum en Langeoog gelden als beste surfgebied uit het Nedersaksische waddengebied. Kom je ook naar dit eiland dat je ook te voet in 2 uur kan bereiken?

Baltrum, snel op weg

Accommodaties Baltrum

10 personen

Geniet van een aangenaam verblijf op Baltrum met je gezin of vrienden. Klein maar zeker fijn!

Het is het ideale eiland voor natuur- en rustliefhebbers. De duinen op Baltrum zijn nog erg natuurlijk. In de vochtige duinvalleien groeien zeldzame planten. Ook kan je er vogels spotten en de zeehonden op het strand.

Weekje in een vakantiehuis

Informatie & inspiratie

Wekelijkse inspiratie?

Lees onze wekelijkse blogs om op de hoogte te blijven van vakantie informatie, tips en enorm veel inspiratie voor jouw volgende vakantie naar de Waddeneilanden.

Vakantie Baltrum

Ontdek Baltrum

Vakantie op Baltrum

Of je nu zin hebt in een weekendje uitwaaien aan de Waddenzee of een dagje fietsen, lekker eten en bovenal optimaal genieten aan de Duitse kust; op het Waddeneiland Baltrum kan het allemaal. Baltrum is voor veel Nederlanders nog een goed bewaard geheim, want het zijn voornamelijk Duitse toeristen die er te vinden zijn. Dit kleine eiland ligt tussen Norderney en Langeoog en is vanaf Nessmersiel op het Duitse vasteland te bereiken. Maar: laat je auto maar aan wal staan, want Baltrum is volledig autovrij.

Alles op loopafstand bereikbaar op Baltrum

De meeste Nederlanders houden van de vrijheid van fietsen op een Waddeneiland. Baltrum leent zich daar perfect voor, maar denk eraan dat je je eigen fiets meeneemt. Op het eiland kun je namelijk geen fietsen huren; gelukkig mag je je fiets gewoon meenemen op de boot naar Baltrum. Wat bijzonder is, is dat het vervoer van toeristen én hun bagage op het eiland gebeurt met paard en wagen. Je gaat dus echt even terug in de tijd op Baltrum! Er zijn geen bussen en ook geen taxi’s te vinden op het eiland. Maar geen zorgen; het is een klein eiland. Op Baltrum wonen slechts 500 mensen en het eiland is maar 5 kilometer lang en 1 kilometer breed.

Dat betekent dat alles op loopafstand te bereiken is. De totale omtrek van Baltrum is 15 kilometer, dus je kunt gerust een paar uur gaan wandelen om lekker uit te waaien. Zorg er in dat geval voor dat je langs het Noordzeestrand loopt waar je een aantal hele hoge duinen tegenkomt. Het hoogste duin is maar liefst bijna 20 meter hoog! Het kan dus zeker geen kwaad om een paar goede wandelschoenen mee te nemen wanneer je een tripje naar Baltrum boekt. Extra tip: wandel naar het meest oostelijke puntje van het eiland. Het strand daar is vrij breed en vanaf daar heb je zicht op het nabijgelegen eiland Langeoog.

Slapen op het Waddeneiland Baltrum

Veel mensen bezoeken Baltrum voor een dagje. Dat kan heel goed; juist omdat het zo’n klein eiland is. Zie je het wel zitten om langer op dit Waddeneiland te verblijven dan is er een aantal opties om te overnachten. Vrijwel alle vakantiehuizen en hotels op dit eiland liggen in Westdorf, wat eveneens de enige badplaats van Baltrum is. Er zijn wel twee andere gehuchten te vinden op het eiland; Ostdorf en Alte Ostdorf, maar in Westdorf is het meeste te beleven. Hier vind je bijvoorbeeld ook de meeste winkels, gezellige restaurantjes en andere handige voorzieningen.

Boek een paar nachten bij het Naturhotel of ga voor Strandhotel Wietjes. Waar je ook voor kiest; in ieder hotel is er volop keuze voor verschillende soorten gezelschappen. Met het gezin boek je het beste een kamer in een van de familiehotels en ga je er met z’n tweetjes op uit dan is het strandhotel een fijne keuze. Let onderweg naar Baltrum trouwens goed op, want tijdens de tocht (van slechts een half uur) kom je langs het eiland Norderney. Daar zie je bijna altijd zeehondjes liggen op de zandbanken bij het strand. Omdat de boot alleen met hoog water vaart, is de kans groot dat je ze spot.