Vakantie Langeoog

Mooie witte stranden en autovrij.

Genieten op Langeoog

Het Duitse eiland Langeoog ligt in het Nedersaksische Waddengebied. Het is vrijwel autovrij en is in de Tweede Wereldoorlog zwaar gebombardeerd. Dit heeft te maken gehad om dat er op Langoog een Duitse raket installatie stond. Nu is het een fijn eiland dat een bezoek waard is tijdens je vakantie.

Langeoog, snel op weg

Accommodaties Langeoog

2 personen

Langeoog heeft een prachtig wit strand, mooie duinen en een Golf Club. Een eiland van ontspanning.

Ontspannen kan je op Langeoog, het is een Thalassotherapie-Nordseeheilbad: warm zeewater en modder- en algenbaden.

Weekje in een vakantiehuis

Informatie & inspiratie

Wekelijkse inspiratie?

Lees onze wekelijkse blogs om op de hoogte te blijven van vakantie informatie, tips en enorm veel inspiratie voor jouw volgende vakantie naar de Waddeneilanden.

Vakantie Langeoog

Ontdek Langeoog

Vakantie op Langeoog

Een vakantie op het Duitse Waddeneiland Langeoog is de perfecte manier om er echt even op uit te gaan zonder heel lang te hoeven reizen. Langeoog ligt tussen de eilanden Baltrum en Spiekeroog en is te bereiken via de haven van Bensersiel op het vasteland. Het eiland is autovrij wat betekent dat je je eigen auto aan wal moet laten staan. Dat geeft niks, want je kunt bij aankomst op Langeoog gewoon een fiets huren of met een paard en wagen op pad. Als dat er niet voor zorgt dat je lekker langzaam aan je vakantie begint…

Te doen en te zien op Langeoog

Langeoog is een prachtig eiland waar veel te doen is voor jong en oud. Maar: net als op de andere Duitse Waddeneilanden staat het buitenleven hier centraal. Wist je dat Langeoog over een strand beschikt van maar liefst 14 kilometer lang? Dit strand bestaat ook nog eens uit wit zand, wat zorgt voor een tropische vibe. Tel daarbij het geruis van de branding op en je vergeet binnen no time alles om je heen. Bij het enige dorp op Langeoog vind je een stuk strand waar je SUP-boards en surfplanken kunt huren. Ook kun je hier leren kitesurfen en windsurfen; de wind staat vaak gunstig voor deze actieve watersporten.

Het strand is niet het enige dat een echte attractie is op Langeoog; ook het duingebied is er schitterend. Op sommige plekken zijn de duinen tot wel 20 meter hoog! Bezoek bijvoorbeeld de duin Melkhörn vanaf waar je een magisch uitzicht hebt over de omgeving. Zin om een balletje te slaan? Op Langeoog is een golfclub aanwezig. Wat ook leuk is om te doen, is om op een rondvaartboot mee te gaan voor een dagtocht. Vanuit de haven kun je bijvoorbeeld een dagje naar Baltrum of Spiekeroog. Of ga samen met je kids mee op een boottocht op zoek naar zeehondjes! Grote kans dat je ze aan de oostzijde van Langeoog spot.

Slapen op Langeoog

Wanneer je op de veerboot in Bensersiel stapt, voel je de zeewind al door je haren blazen. Er gaan acht overtochten per dag naar Langeoog en je bent ongeveer binnen een uur op het eiland. Vanaf daar kun je met een kleurrijk treintje naar het dorp om te voet of met een huurfiets naar je accommodatie te gaan. Slapen op Langeoog gebeurt voornamelijk op de westelijke kant van het eiland. Daar staan de meeste hotels, pensions en appartementen. Ben je op zoek naar een goed viersterrenhotel op Langeoog? Wie weet is Logierhus Langeoog of Hotel Norderrif dan iets voor jullie. Hier word je lekker in de watten gelegd.

Wat ook heerlijk is, is om in een strandhotel te overnachten. Hoewel het strand op Langeoog eigenlijk altijd in de buurt is, is dat bij een strandhotel helemaal het geval. Met een beetje geluk heb je vanuit je bed uitzicht op zee! Vind je het juist fijn om over een eigen vakantiewoning met keuken en badkamer te beschikken? Ook dan is er volop keuze op dit eiland. De meeste hotels, appartementen en woningen vind je in het enige dorp op het eiland dat in het westen aan het strand ligt. Vanuit je hotelkamer of vakantiewoning wandel je zo naar zee!