Vakantie Norderney

Koningin van de Noordzee.

Genieten op Norderney

Het eiland Norderney is een van Duitsland grootste Waddeneilanden. Van oorsprong is Norderney een kuuroord, vanwege de gezonde zeelucht en het mineraalrijke zeewater. Maar ook tegenwoordig komen mensen hier nog steeds graag vanwege de kuurmogelijkheden.

Norderney, snel op weg

Accommodaties Norderney

5 personen
6 personen

Norderney een eiland van activiteiten, kuren en winkelen in de leuke winkelstraten van Norderney (stad).

Op het eiland is een echte stad met winkelstraten en een promenade langs het strand. De stad Norderney ligt ongeveer een kilometer van de haven op de meest westelijke punt van het eiland. De meeste restaurants en cafés zijn ook hier te vinden.

Weekje in een vakantiehuis

Informatie & inspiratie

Wekelijkse inspiratie?

Lees onze wekelijkse blogs om op de hoogte te blijven van vakantie informatie, tips en enorm veel inspiratie voor jouw volgende vakantie naar de Waddeneilanden.

Vakantie Norderney

Ontdek Norderney

Vakantie op Norderney

Vakantie vieren op het Duitse Waddeneiland Norderney betekent vakantie vieren op een van de oudste kuuroorden van Duitsland. Dit langgestrekte eiland is namelijk al meer dan 200 jaar een kuuroord. Dat heeft onder andere te maken met de zilte zeelucht en het zeewater dat in de diverse (thalasso-)kuurcentra op het eiland wordt gebruikt voor verschillende soorten kuren. Ga er lekker met z’n tweetjes op uit of geniet van een solotripje naar dit prachtige Waddeneiland in Duitsland. Je komt gegarandeerd als herboren naar huis wanneer je een of meerdere keren de wellness op Norderney bezoekt.

Wat te doen en te zien op Norderney?

Norderney is 14 kilometer lang en zo’n twee kilometer breed. Er wonen ongeveer 600 mensen; voor de rest is de eiland de thuishaven van een prachtige natuur én diverse accommodaties voor toeristen om te verblijven tijdens een vakantie. Je kunt je vast wel voorstellen dat een Waddeneiland met deze eigenschappen van alles heeft te bieden voor een fijne vakantie. Dat klopt! In het westen van Norderney vind je een echte stad met winkelstraten en een gezellige promenade langs het strand. Hier zijn de meeste winkels en restaurants van het eiland gevestigd.

Net als de andere Duitse Waddeneilanden beschikt Norderney over een prachtig zandstrand aan de Noordzeekant. De totale lengte van het strand is 15 kilometer, wat betekent dat je hier uren kunt struinen, zonnen, wandelen en ontdekken. Op de Weisse Düne kun je zelfs overnachten in een van de overdekte tweepersoonsstoelen – gewoon op het strand! Op het meest oostelijke puntje van Norderney vind je een wrak van een gestrande viskotter. Natuurlijk kun je hier net als op de andere eilanden ontzettend goed wandelen, fietsen én wadlopen.

Overnachten op Norderney

Een vakantie op Norderney betekent dat je op zoek moet naar een passende accommodatie om lekker te slapen. Nadat je vanaf het vasteland vanuit Norden-Norddeich op Norderney terecht bent gekomen (of misschien ben je gaan vliegen vanaf het eiland Juist) is het tijd om naar je hotel, vakantiewoning op camping te vertrekken. Op het eiland kun je het beste een fiets huren, omdat je je auto op het eiland alleen maar mag gebruiken om je bagage van de boot naar de slaapplek te brengen. Eerlijk is eerlijk: door te fietsen, te wandelen en gewoon buiten te zijn, ervaar je zo’n eiland toch het beste.

Op zoek naar een luxe overnachting? Boek dan een van de strandhotels die Norderney rijk is. Bij Michels Strandhotel Germania heb je uitzicht op zee en kun je gebruik maken van een binnenzwembad en Finse sauna. Wat ook een aanrader is, is Inselhotel König dat in 1868 al gebouwd is. Ook hier profiteer je van een compleet wellnesscentrum tijdens je verblijf. Wil je liever wat meer back to basic dan kun je lekker gaan kamperen op een van de campings in de buurt van het vliegveld en de vuurtoren van Norderney. Na een nachtje in de tent boek je immers ook zo een dagje bij Bade Haus Norderney, de grootste thalasso-spa van Europa.