Vakantie Juist

Tovereiland onder de Duitsers.

Genieten op Juist

Het eiland Juist is klein en autovrij. Dit maakt het Duitse Waddeneiland ideaal voor rustzoekers en natuurliefhebbers. Juist heeft ondanks zijn kleine formaat 2 dorpen en veel strand. Het is een small en uitgestrekt eiland dat met hoogwater maar 500 meter breed is.

Juist, snel op weg

Accommodaties Juist

6 personen
9 personen
6 personen

Met de bijnaam 'Toverland' is Waddeneiland Juist een interessante vakantiebestemming voor jong en oud.

Hoe jij je vakantie ook inplant op Juist is altijd een bijpassende accommodatie te vinden. Of je nu kiest voor romantisch, knus-gezellig of zakelijk op Juist vind je alles.

Weekje in een vakantiehuis

Informatie & inspiratie

Wekelijkse inspiratie?

Lees onze wekelijkse blogs om op de hoogte te blijven van vakantie informatie, tips en enorm veel inspiratie voor jouw volgende vakantie naar de Waddeneilanden.

Vakantie Juist

Ontdek Juist

Vakantie op Juist

Wie toe is aan een heerlijke vakantie op een rustig en klein Waddeneiland zit op het Duitse Juist helemaal op zijn of haar plek. Juist is namelijk de ideale bestemming voor een lang weekend wandelen, wellness en lekker relaxen. Dit eiland is net als de eilanden Wangerooge en Spiekeroog autovrij. Zelfs de politie rijdt er niet in auto’s maar op een dienstfiets. Wil je je verplaatsen op Juist dan doe je dat het beste te voet of op de fiets. Ook kun je met de huifkar van de ene naar de andere kant van het eiland. Hoe je ook gaat; iedere manier is de moeite waard.

Accommodatie boeken op Juist

Wat Juist zo bijzonder maakt, is dat het een heel lang en smal eiland is. In totaal is het eiland maar 17 kilometer lang en zelfs bij hoogwater slechts 500 meter breed. Dat betekent dat je waar je ook maar slaapt overal in de buurt bent van het strand en de zee. Wakker worden met het geluid van de golven en binnen no time met je voeten in het zand; dat is het equivalent van een vakantie op de Waddeneilanden. Op het eiland vind je twee dorpen: Juist en Loog. Het dorp Juist is het grootste van het eiland; daar vind je dan ook veel hotels, restaurants en winkeltjes. Ook leuk: in het dorp kun je fietsen huren om het eiland te ontdekken.

Slapen op Juist doe je in een van de viersterrenhotels met uitgebreide wellness- en spafaciliteiten. Daar kun je lekker ontspannen, tot rust komen om vervolgens als herboren weer naar huis te gaan. Twee aanraders zijn Strandhotel Juister Hof en Strandhotel Kurhaus Juist waar je in de buurt van zee overnacht én waar je in de buurt bent van het centrum van Juist. Natuurlijk is het ook mogelijk om in een vakantiewoning of appartement te slapen tijdens een vakantie op Juist. Wees op tijd met reserveren, want in het hoogseizoen en tijdens zonnige en warme weekenden zijn de meeste huisjes zo verhuurd. Geef ze eens ongelijk!

Bezienswaardigheden en activiteiten op Juist

Is een vakantie op de Waddeneilanden wel een volwaardige vakantie als je geen zeehondjes hebt gezien? Ook op Juist kun je op de uiteinden van het eiland zeehonden spotten. Neem je verrekijker en fotocamera dus mee voor een paar prachtige natuurbeelden. De stranden van Juist zijn net als die van de andere Duitse eilanden lang en breed én ze bestaan uit fraai wit zand. In de zomer kun je er heerlijk zwemmen en zonnen en in andere seizoenen is een strandwandeling op Juist meer dan de moeite waard. Liever zwemmen in een verwarmd bad? Dat doe je bij TöwerVital met uitzicht op de Noordzee en Waddenzee.

Hoewel Juist maar een klein en autovrij eiland is, is er wel een vliegveldje te vinden. Vanaf daar kun je een keer per uur naar Norddeich en andersom vliegen – de vlucht duurt slechts een kwartiertje, maar hoe uniek is het om de eilanden van bovenaf te kunnen bekijken? Je wordt vanaf het vliegveld met paard en wagen weer naar het dorp gebracht. Wat ook niet mag ontbreken op het eiland is een fietstocht. Fiets bijvoorbeeld naar het kleine dorp Loog en het mooie meer Hammersee om vevolgens iets te eten en te drinken bij Domäne Loog.