Vakantie Wangerooge

Na de veerboot komt de trein.

Genieten op Wangerooge

Het kleine vakantie eiland Wangerooge is al sinds 1800 een badplaats. De rust, de schone zeelucht en het zeewater trekken jaarlijks veel badgasten. Veel ongerepte natuurgebieden en talloze kuurbehandelingen, zoals bijvoorbeeld Thalasso-behandelingen, garanderen ontspanning en rust op het eiland. Het eiland is net zoals de andere Duitse Waddeneilanden een Seeheilbad.

Wangerooge, snel op weg

Accommodaties Wangerooge

2 personen
2 personen

Beleef een heerlijke tijd met vrienden of gezin op dit familie eiland. Wangerooge weet je te verrassen!

Het autovrije Wangerooge biedt mogelijkheden voor een ontspannen gezinsvakantie met veel afwisseling. Een klein gezellig dorpje, korte afstanden, een avonturenbad, veel vrijetijdsmogelijkheden en een prachtig zandstrand.

Weekje in een vakantiehuis

Informatie & inspiratie

Wekelijkse inspiratie?

Lees onze wekelijkse blogs om op de hoogte te blijven van vakantie informatie, tips en enorm veel inspiratie voor jouw volgende vakantie naar de Waddeneilanden.

Vakantie Wangerooge

Ontdek Wangerooge

Vakantie op Wangerooge

Rechts van het fijne Spiekeroog vind je het kleine eiland Wangerooge. Dit eiland is al sinds 1800 een badplaats van de Duitsers. Zij kwamen en komen vanuit het hele land om ultiem te genieten van de schone zeelucht en het heldere zeewater bij Wangerooge. Net als de andere Duitse Waddeneilanden is Wangerooge een zogeheten Seeheilbad. Dat betekent dat je hier lekker kunt ‘wellnessen’; aan de Obere Strandpromenade vind je een comfortabel wellnesscentrum. Dat houdt in dat het charmante Wangerooge dé plek is voor een ontspannen vakantie in het Waddenzeegebied. Heb jij al zin om je koffers te pakken?

Bezienswaardigheden op Wangerooge

Wangerooge is een van de weinige eilanden van Duitsland die veel geleden heeft tijdens de Tweede Wereldoorlog. Daarom vind je hier nog veel bomkraters, wat een bizar gezicht is om te zien. Ook zijn er veel ijsvijvers te vinden waar men tientallen jaren geleden ijs uithakte. Nu zijn dit kleine natuurgebieden waar je je ogen uitkijkt. Wil je meer weten over deze bijzondere natuur op Wangerooge dan kan dat bij het bezoekerscentrum Nationalpark-Haus Rosenhaus. Vanaf daar worden excursies georganiseerd en kun je enkele bijzondere dieren bekijken in aquaria. Maar: een bezoek aan Wangerooge is niet compleet zonder naar het strand te gaan.

Waar je ook bent op het eiland; het strand is altijd in de buurt. Niet zo gek met een eiland dat slechts één kilometer breed is en maar acht kilometer lang is. Pak daarom je wandelschoenen in en/of huur een fiets om Wangerooge goed te leren kennen. Het eiland is namelijk volledig autovrij; iets wat goed bijdraagt aan de charmantheid van zo’n klein eiland. Extra leuk weetje: zoek je goed tussen de schelpen op het strand van Wangerooge dan kan het zomaar zo zijn dat je barnsteen vindt. Vooral na een storm is de kans op het vinden van barnsteen groot.

Waar slapen op Wangerooge?

Omdat Wangerooge redelijk klein is, heb je er minder keuze om te overnachten in vergelijking met bijvoorbeeld het grotere Sylt of Baltrum. Maar: reserveer je, met name in het hoogseizoen, op tijd dan kun je hier optimaal genieten van een vakantiehuis, een B&B of een fijne hotelkamer. Bijna alle accommodaties vind je in het dorp Wangerooge in het midden van het eiland. Dat is de ideale locatie, omdat je vanaf daar overal zo bent. Een populair hotel op Wangerooge is Parkhotel Wangerooge in het centrum van het dorp. Hier kun je heerlijk overnachten én gebruikmaken van de wellnessfaciliteiten.

Wil je liever direct aan zee slapen dan is het Strandhotel Gerken een goede optie. Dit hotel is weliswaar iets eenvoudiger dan het Parkhotel, maar biedt een fantastische ligging. Natuurlijk is een vakantiehuis op Wangerooge boeken ook een hartstikke goed idee. Je kunt zelfs kamperen op dit kleine maar fijne eiland. Op die manier is er voor ieder budget en voor iedere wens wel iets beschikbaar om te slapen op Wangerooge. Dit eiland moet je echt eens met eigen ogen hebben gezien – zo fraai is het er. Of je nu alleen vakantie gaat vieren, met z’n tweetjes of met het hele gezin; een vakantie op Wangerooge is zonder meer een goed idee.