Schiermonnikoog: één van de beste eilanden van Europa volgens CNN Travel

In het geschreven artikel door Terry Ward benoemt hij meerdere Europese eilanden. Aangezien Wadly.nl zich alleen richt op de Waddeneilanden nemen wij slecht het deel dat gaat over Schiermonnikoog, waar het gehele artikel mee begint, over op onze website.

Schiermonnikoog, Nederland

Nederland staat bekend om zijn grachten, dijken en de tropische Nederlandse Caribische eilanden zoals Bonaire en Curaçao, eerder dan om de met zand bedekte eilanden langs de Noordzeekust van het land. Desondanks wacht een van de meest vredige eilandbestemmingen van Europa op ontdekking in Nederland. Het eiland Schiermonnikoog, dat behoort tot de Waddeneilanden voor de noordelijke kust van Nederland, gelegen in de Waddenzee.

Met slechts 950 inwoners in één dorp, bekend als Schier, bestaat het eiland voornamelijk uit het nationaal park, bedekt met duinen en bossen, en herbergt enkele van de meest ongerepte stranden van Europa.

“Naast de prachtige natuur en de uitgestrektheid ervan is er niet veel te doen op het eiland. En dat is precies de charme,” zegt Annemarieke Romeijn, die in het bezit is van een vakantiehuis op Schiermonnikoog en er al haar hele leven naartoe gaat.

Alleen inwoners hebben het voorrecht auto’s te besturen op het eiland, dat bereikbaar is vanuit het dorp Lauwersoog op het vasteland via een veerboot van 45 minuten. Eenmaal aangekomen kunnen bezoekers hun tijd besteden aan het zoeken naar stukjes barnsteen die zijn aangespoeld op de brede, witte zandstranden van het eiland, kitesurflessen nemen langs natuurlijke zandbanken, en het eiland verkennen per fiets en te voet via de vele rustige paden.

Wil je het gehele artikel lezen? Deze kan je hier lezen.

Gevonden unieke plekjes op de Waddeneilanden

Delen met andere?

Ga je mee ontdekken?

Volg ons. Niet alleen hier maar ook op onze social media kanalen.

Meer inspiratie