Vakantie Hooge

Schilderachtig mooi.

Genieten op Hooge

Een bezoek aan het Duitse Waddeneiland Hooge geeft een heel ander beeld op de realiteit van hoe deze mensen daar leven. Alle inwoners wonen op terpen ivm het hogere zeewater. Tegenwoordig is er een zomerdijk maar die beschermd het eiland niet volledig.

Hooge, snel op weg

Ben je zoekende naar een ander soort eiland en vakantie dan is Hooge misschien wel iets voor jou?!

Een bezoek aan dit eiland is zeer overzichtelijk, het bestaat voornamelijk uit weilanden en polders en bosgebied en hoogbouw is er niet. Op Hooge zijn niet heel veel mogelijkheden tot activiteiten, komt snel uit op wandelen en fietsen. 

Weekje in een vakantiehuis

Informatie & inspiratie

Wekelijkse inspiratie?

Lees onze wekelijkse blogs om op de hoogte te blijven van vakantie informatie, tips en enorm veel inspiratie voor jouw volgende vakantie naar de Waddeneilanden.

Vakantie Hooge

Ontdek Hooge

Vakantie op Hooge

Vakantie vieren op het Duitse Waddeneiland Hooge is wel heel bijzonder. Dit eiland is onderdeel van de Halligen, een groep schilderachtige eilandjes voor de kust van Sleeswijk-Holstein. Hoewel dit voor een groot deel dijkloze eilanden zijn, zie je vanaf de veerboot boerderijen op terpen voor je opdoemen wanneer je in de buurt komt. Zelfs vanaf het vasteland van Duitsland zie je de heuvels als een soort grote hopen in het water liggen. De Halligen, en dus ook Hooge, zijn te bezoeken met de boot én je kunt al wandelend over het wad naar de eilanden komen. Waar kies jij voor?

Hooge: een bijzonder eiland voor een vakantie

Hooge is een klein eiland van ongeveer 700 hectare groot. Er wonen net iets meer dan 100 mensen die door de jaren heen een groot deel van hun tradities en cultuurgeschiedenis door het geïsoleerde karakter van de archipel goed hebben bewaard. Waar je hier vroeger meer dan 100 Halligen kon vinden, zijn dat er nog maar tien. Hooge is een heel mooi voorbeeld van zo’n typische eiland. Er staan nog steeds huizen en boerderijen op terpen en je ziet er een grote verstevigde zomerdijk van anderhalf meter hoog om het eiland te beschermen tegen stormen en opkomend water.

De inwoners van Hooge leven zoveel mogelijk met elkaar en met de natuur in harmonie. Het eiland is niet voor niets een biosfeerreservaat waarin het ecosysteem beschermd wordt en erkend is door UNESCO. Daarom vind je veel vogelspotters en natuurliefhebbers op de veerboot naar Hooge. Een paar dagen op dit eiland staan dan ook garant aan een vakantie in de buitenlucht. Snuif de zilte zeelucht op en laat je verrassen door een uniek stukje Duitsland dat we in het Waddenzeegebied in Nederland niet kennen. Je kunt twee keer per dag met de veerboot vanaf Schlüttsiel naar Hooge. Ook gaat er een boot naar Hooge vanaf Langeness.

Boek een vakantiewoning op Hooge

Waar de inwoners vroeger vooral geld verdienden met het boerenleven is dat vandaag de dag een mix van dat met toerisme. Verwacht echter geen grote hotels en ketens op het kleine eiland, maar veel vakantiewoningen en enkele herbergen waar je terecht kunt voor slapen op Hooge. Dat maakt overnachten op dit kleine Duitse Waddeneiland des te leuker, omdat je hier het idee hebt dat je écht even weg bent van de bewoonde wereld. Ook al leeft de bevolking hier van het toerisme; je merkt dat nergens heel erg. Dat betekent dus: optimaal genieten van volledige rust!

Een bezoek aan Hooge en een vakantiehuis boeken op Hooge is iets dat voornamelijk gedaan wordt door Duitse toeristen, zoals natuurliefhebbers en rustzoekers. Dat betekent uiteraard niet dat je er niet welkom bent met kinderen. Zolang je van het buitenleven houdt, is Hooge de perfecte plek voor iedereen! Geniet van de lokale cuisine in een van de restaurants of zogeheten stubes, bezoek het kerkje St. Johannis en wandel het eiland rond. Een vakantie op Hooge is zonder meer een onvergetelijke ervaring waar je nog heel vaak aan terug zal denken.