Campings Vlieland

Back to basics met een fijne camping op Vlieland

Kamperen op Vlieland betekent ontsnappen aan de drukte en jezelf onderdompelen in een oase van sereniteit. Met kampeerplekken verscholen tussen duinen en bosranden biedt Vlieland een unieke ervaring voor natuurliefhebbers. Word wakker met het zachte ruisen van de zee en ontdek de betoverende schoonheid van dit eiland te voet of per fiets. Of je nu kiest voor een gezellige camping of een afgelegen plek ver weg van de bewoonde wereld, op Vlieland vind je de perfecte balans tussen avontuur en ontspanning.

Camping op Vlieland

Een camping boeken op Vlieland is misschien wel dé manier om de prachtige natuur op dit eiland volledig te kunnen ervaren. De natuur is namelijk toch wel een van de grootste redenen waarom de meeste mensen naar het kleine maar fijne Vlieland afreizen. Hoe kun je het groen op dit eiland beter tot je nemen dan te slapen ín die natuur? Exact: door lekker te gaan kamperen! Vlieland is een klein eiland wat betekent dat er niet veel campings te vinden zijn. Boek je verblijf, met name in het hoogseizoen, dus altijd op tijd om teleurstelling te voorkomen.

Kamperen op Vlieland: Kampeerterrein Stortemelk

Kamperen op Vlieland betekent dat je de keuze hebt uit twee campings. De keuze is dus eigenlijk heel gemakkelijk gemaakt, aangezien er niet zoveel aanbod is. De grootste en meest populaire camping van Vlieland is Kampeerterrein Stortemelk. Deze camping op Vlieland ligt in verhouding het meest in de buurt van Oost-Vlieland, het dorp op het eiland. Je hoeft alleen een bos en woonwijk door en je staat al in het dorp. Kampeerterrein Stortemelk is fantastisch gelegen in de duinen. Dat betekent: heel veel mooie duinplekjes waar je echt even tot rust kunt komen.

Op deze camping op Vlieland is van alles te boeken voor verschillende samenstelling. Ga je samen met je geliefde kamperen? Boek een romantisch duinplekje of ga voor een ingerichte tent op een van de velden. Voor gezinnen met kinderen is er ook voldoende plek, evenals voor jongeren die voor het eerst op vakantie willen. In de zomer wordt er zelfs een surf camp opgericht op deze camping op Vlieland waar je de kneepjes van het surfvak kunt leren. Kampeerterrein Stortemelk ligt namelijk direct aan zee; je hoeft alleen de duin over. Deze camping is geopend vanaf 1 april tot 1 oktober.

Logeren bij de Boswachter bij De Lange Paal op Vlieland

Heb je juist meer zin in ultieme rust tijdens je kampeervakantie op Vlieland? Dan moet je een stukje naar het westen van het eiland waar het natuurkampeerterrein De Lange Paal ligt. Deze groene camping beschikt over ruime plekken en is actief onder het ‘logeren bij de boswachter’ principe. Dat betekent dat er geen receptie aanwezig is, maar dat je in goed vertrouwen in het Vlielandse groen komt overnachten. De boswachter van het eiland komt af en toe even langs om een praatje te maken of om wat werkzaamheden op het terrein te doen.

De Lange Paal is een overzichtelijk kampeerterrein vanaf waar je zo het bos in loopt. Voor natuurliefhebbers, zoals wandelaars en vogelspotters, is het echt een prachtige plek om eens te overnachten. Hoe heerlijk is het dat je zo vanaf je tentje (op Vlieland mogen geen auto’s en dus geen caravans of campers komen) in de bossen staat? Beschik je over een (huur)fiets dan sta je ook nog eens zo op het Noordzeestrand of aan de kant van de Waddenzee. Dat is het voordeel van kamperen op een klein Waddeneiland zoals Vlieland; alles is bij je in de buurt. Voor welke camping op Vlieland ga jij?