Campings Schiermonnikoog

er echt even tussenuit!

Vind de rust op een camping van Schiermonnikoog:

Kamperen op Schiermonnikoog betekent onderdompeling in een oase van rust, waar de natuur ongerept en adembenemend is. Ontwaak te midden van duinlandschappen, glooiende kwelders en uitgestrekte stranden, terwijl de frisse zeelucht je zintuigen prikkelt. Of je nu kiest voor een knusse camping in de nabijheid van het gezellige dorp of een afgelegen plek te midden van de stilte, Schiermonnikoog biedt kampeerders een unieke ervaring.

Camping op Schiermonnikoog

Kamperen op Schiermonnikoog voelt als thuiskomen. Je wandelt zo van de ene naar de andere kant van het eiland en waar je ook maar bent; je kijkt je ogen uit, je komt tot rust en je voelt je thuis. Omdat Schiermonnikoog, net als Vlieland, maar een klein Waddeneiland is zijn er niet ontzettend veel campings te vinden. Maar: dat maakt helemaal niet uit, want je hebt maar één kampeerplekje nodig om je tentje uit te gooien voor een onvergetelijk kampeeravontuur op Schiermonnikoog. Wanneer kom jij kamperen op dit prachtige Waddeneiland? Schiermonnikoog is klaar voor je bezoek!

Kamperen in de duinen van Schiermonnikoog

Waar je ook maar bent op Schiermonnikoog, ook wel Schier genoemd, de natuur is altijd in de buurt. Zelfs in het kleine maar fijne dorp zie je overal plukjes groen. Des te fijner dat je hier in het hart van de natuur van de Wadden kunt logeren. Op Schiermonnikoog is één grotere camping aanwezig waar je kunt kamperen in de duinen: Camping Seedune. Op deze camping vind je de mooiste plekjes en betekent kamperen nog écht kamperen. Je zit hier in de buurt van het strand, terwijl je op een van de meest bijzondere plekken van Schiermonnikoog slaapt. Wat wil je nog meer?

Reserveer je eigen spot in het groen of huur een ingerichte tent om optimaal te genieten van rust en ontspanning in het groen van Schier. Geen enkele plek is hetzelfde! Zo kun je beschut onder de bomen staan of juist op een open veld kamperen samen met andere tentjes en kampeerders. Romantisch overnachten met z’n tweetjes doe je in een van de duinpannen terwijl het met een volledig gezin juist weer heel leuk is om op een veldje te staan met andere kampeerders. Kortom: hier kamperen op Schiermonnikoog betekent kamperen waarbij er voor ieder wat wils verkrijgbaar is.

Kamperen bij de boer op Schiermonnikoog

Net als op de andere Waddeneilanden kun je op Schiermonnikoog op verschillende plekken kamperen bij de boer. Dat is net even anders dan slapen in een duinpan op de duincamping, maar minstens net zo bijzonder! Het grote voordeel van logeren bij de boer is dat het vaak nog net iets kleinschaliger is. Neem bijvoorbeeld Boerderijcamping de Koeiplaats; daar vind je maar een paar (ruime) plekken voor (al ingerichte) tenten. Dat betekent optimaal genieten van alle ruimte, een mooie omgeving en de gezelligheid van andere kampeerders om je heen. Leuk voor jezelf én misschien nog wel leuker voor kids.

Wat kamperen bij de boer nog meer zo fijn maakt, is dat je regelmatig tussen of bij de dieren kampeert. Hoe fantastisch is het dat kinderen mee mogen helpen met het voeren van de schapen of de kippen? Of dat ze de pony’s mogen borstelen? Dat wordt zonder twijfel een onvergetelijke kampeervakantie voor de kleintjes op Schiermonnikoog. Even helemaal niks, optimaal genieten én bovenal: herinneringen maken voor het leven. Dát is kamperen op Schiermonnikoog. Daarvoor hoef je dus niet eens af te reizen naar het buitenland! Nederland is hartstikke mooi om te ontdekken met de tent.