Campings Terschelling

Overnachten op een ontspannen camping van Terschelling

Kamperen op Terschelling betekent onderdeel worden van een uniek eilandavontuur, waar rust en levendigheid harmonieus samengaan. Ontwaak te midden van uitgestrekte stranden en schilderachtige bossen, terwijl de geur van de zilte zeelucht je begroet. Of je nu kiest voor een gezellige familiecamping of een afgelegen plek omringd door natuurpracht, Terschelling biedt kampeerders een onvergetelijke ervaring. Laat je betoveren door de veelzijdigheid van dit eiland, waar de tijd lijkt te vertragen en elke dag een nieuw avontuur in petto heeft.

5 personen
6 personen

Camping op Terschelling

Wakker worden in een tentje op Terschelling of met je camper naar het eiland toe? Het is allemaal mogelijk. Kamperen op Terschelling is iets dat iedere kampeerliefhebber eens gedaan moet hebben. Denk er maar eens over na: met je tenen in het zand wakker worden, lekker koken bij de tent en bovenal natuurlijk samen uitwaaien aan zee. Vanaf je camping op Terschelling zit je doorgaans zo op het strand. Er zijn verschillende campings op dit unieke Waddeneiland te boeken. Voor welke kampeerplek ga jij?

Grote campings voor gezinnen en jongeren

Kamperen op Terschelling is de ideale manier om het eiland beter te leren kennen. Het leuke van Terschelling is dat vrijwel iedere leeftijdsgroep er kan kamperen. Je vindt er talloze familiecampings voor het hele gezin, maar ook genoeg rustige plekken voor rustzoekers én speciale campings voor de vakantievierende jeugd. Terschelling is al jarenlang dé plek waar Nederlandse jongeren hun allereerste vakantie vieren. Dit doen ze meestal, je raadt het al, kamperend! Dat is niet voor niets het geval. Terschelling is niet alleen mooi, maar ook hartstikke gezellig.

In de dorpskernen van West-Terschelling en Midsland is van alles te beleven. In het hoogseizoen kun je een dansje wagen bij Café Wyb of Danscafé De Stoep in Midsland en is het heerlijk toeven op een van de vele terrasjes. In deze periode gaat er een speciale nachtbus die de jongeren van camping naar het centrum brengt en weer terug naar ‘huis’, oftewel de camping op Terschelling, brengt. Ondanks deze jongerencampings is het voor gezinnen nog steeds hartstikke leuk om te kamperen op Terschelling. Ook voor die doelgroep is er van alles te beleven!

Rustig kamperen in de natuur van Terschelling

Ga je juist naar Terschelling voor de rust en de natuur? In dat geval is er eveneens genoeg keuze voor kamperen op Terschelling. Verspreid over het eiland vind je meerdere mooie campings in het groen. Dit soort campings zijn ideaal om je tentje uit te gooien of je camper te parkeren zonder iets mee te krijgen van feestvierende jongeren of gezinnen met kinderen. Een van die campings is de natuurcamping van Logeren bij de Boswachter in het groen van West-Terschelling. Hier ervaar je hoe het is om in alle rust op Terschelling te kamperen. Vanaf je kampeerplek sta je zo in de duinen én in het bos waar stilte écht stilte is.

Ook zijn er verschillende campings op Terschelling waar je kunt kamperen bij de boer. Dat betekent echt rustiek kamperen zonder poespas, maar met heel veel sfeer en gezelligheid. Bij de één slaap je tussen de dieren waar de kleintjes mee mogen helpen bij het voeren ervan terwijl je bij de ander geniet van de mogelijkheid om verse kaas en eieren te kopen voor tijdens het kamperen. Dit heb je natuurlijk niet bij een hotel op Terschelling. Waar je ook gaat kamperen op Terschelling; het is al wel duidelijk dat er voor iedere wens een camping op Terschelling te boeken is. Of je nu op zoek bent naar rust, een leuk feestje of een gezellige vakantie samen – op Terschelling zit je aan het juiste adres.