Vakantie Nordstrand

Het bedijkte schiereiland.

Genieten op Nordstrand

Het vakantie-eiland Nordstrand wordt beschouwd als het groene hart van de Waddenzee. Een van de culinaire specialiteiten van het eiland Nordstrand is de zogenaamde farizeeër. Deze populaire drank wordt het hele jaar door geserveerd in de restaurants en cafés van het eiland.

Nordstrand, snel op weg

Accommodaties Nordstrand

3 personen

Kuren op het eiland Nordstrand

Op het rustige eiland Nordstrand laat men de stress en de hectiek van het leven op het vasteland achter zich. Naast zeewater zijn de belangrijkste kuurmiddelen van Nordstrand inhalaties, massages en modderbehandelingen.

Weekje in een vakantiehuis

Informatie & inspiratie

Wekelijkse inspiratie?

Lees onze wekelijkse blogs om op de hoogte te blijven van vakantie informatie, tips en enorm veel inspiratie voor jouw volgende vakantie naar de Waddeneilanden.

Vakantie Nordstrand

Ontdek Nordstrand

Vakantie op Nordstrand

Wie aan een vakantie op de Duitse Waddeneilanden denkt, denkt waarschijnlijk niet direct aan Nordstrand. Dat komt omdat dit schiereiland in verhouding nog helemaal niet zo lang bestaat. Toch is Nordstrand een fantastische plek om helemaal tot rust te komen, te wandelen over het (bevroren) wad en optimaal te genieten in de pubs en theesalons. Er is een hele goede verbinding met dit schiereiland vanaf het vaste land, waardoor het een populair vakantieoord is voor veel Duitsers. Anders dan de andere eilanden is Nordstrand aan drie kanten omgeven met zee.

Wat te doen en te zien op Nordstrand

Sinds de jaren 30 van de vorige eeuw is Nordstrand namelijk verbonden aan het vasteland met een weg van iets meer dan vier kilometer lang. Die brug zorgt ervoor dat het eiland het hele jaar door een heerlijke bestemming is om naartoe te gaan. Hier laat je je dagelijkse drukte en de stress echt even achter je op het vasteland. De Noordzeelucht zorgt ervoor dat je compleet kunt ontspannen. Dat geldt ook voor het zuurstofrijke zeeklimaat; het is niet voor niets het geval dat veel (met name) Duitsers hier naartoe gaan om even op te laden. Ook vind je hier verschillende kuuroorden.

Zo vind je het kuurcentrum van Nordstrand in de wijk Norderhafen waar je kunt bubbelen, zwemmen en op kunt warmen in de sauna. Ook zijn er massages en modderbehandelingen beschikbaar. Omdat Nordstrand onderdeel is van het Nationaal Park Waddenzee Sleeswijk-Holstein is het direct aangewezen als UNESCO-werelderfgoed. Het wad, de bloeiende dijkuiterwaarden, de hoge duinen en de witte stranden zorgen voor een goede basis voor (trek)vogels. Vogelaars kunnen hier dus hun hart ophalen! Dat geldt ook voor wandelaars, want een wandeling op de zeebodem is een van de beste manieren om het eiland te leren kennen. Wadlopen doe je altijd onder begeleiding van een professionele gids.

Slapen op Nordstrand

Vervelen? Dat doe je geen moment tijdens een vakantie op Nordstrand. Er is voor jong en oud van alles te doen. Breng een bezoekje aan de Nordstrand pottenbakkerij of ga met de kinderen naar schapenboerderij Baumbach. Er zijn een paar hotels te vinden op Nordstrand die je kunt boeken als uitvalsbasis op het eiland. Families en hondenbezitters hebben ruim de keuze voor een ontspannen vakantie. Boek bijvoorbeeld een kamer bij Gart Hotel & Appartements of ga voor een verblijf bij Hotel Pharisaërhof. De naam ‘farizeeër’ is niet zomaar gekozen: deze culinaire specialiteit is namelijk uitgevonden op Nordstrand.

Farizeeër is een popualir drankje dat je hier het hele jaar door kunt drinken. Het is in de 19e eeuw ontstaan op het eiland toen men op zoek was naar een lekker drankje bij een feestelijke samenkomst. Al gauw kwam daar het koffiedrankje farizeeër uit. Ook voor lekkere verse vis zit je op Nordstrand helemaal goed. De vis komt direct van de kotter op het eiland waardoor je bij verschillende restaurants heerlijk kunt eten. Vergeet ook niet om te genieten van home made gebak en verse dijkenkaas. Mmm… zo wordt een verblijf op Nordstrand ook nog eens hartstikke smakelijk!