Vakantie Borkum

Kuuroord Borkum, uitgebreide wellness

Genieten op Borkum

Borkum is vanaf Nederland gezien het eerste Duitse Waddeneiland. Nog leuker is dat je dit eiland gewoon per veerboot uit Eemshaven kan betreden. Van origine is Borkum een kuuroord. Als je voor een verwenweekend naar dit eiland komt zijn er genoeg verblijven met zwembad, sauna, stoombaden en schoonheids- en massagebehandelingen.

Borkum, snel op weg

Accommodaties Borkum

2 personen
4 personen

Naast wellness en romantiek heeft Borkum ook veel te bieden voor het gezinsleven.

Borkum heeft een prachtig strand, je kunt er zeehonden kijken, kinderen kunnen garnalen en krabben vangen. Je kunt fietsen over de smalle paden door de duinen en bossen van Ostland en er zijn diverse rondvaarten op zee.

Weekje in een vakantiehuis

Informatie & inspiratie

Wekelijkse inspiratie?

Lees onze wekelijkse blogs om op de hoogte te blijven van vakantie informatie, tips en enorm veel inspiratie voor jouw volgende vakantie naar de Waddeneilanden.

Vakantie Borkum

Ontdek Borkum

Vakantie op Borkum

Een van de bekendere Waddeneilanden van Duitsland is Borkum. Borkum ligt vlak voor de kust van Groningen en is daarom zeer geliefd bij Nederlandse toeristen. Geef ze eens ongelijk, want vanuit de Eemshaven ben je zo op het eiland! Borkum staat bekend om de prachtige stranden, het mooie natuurgebied, de luxe kuuroorden en de vele activiteiten die je er kunt ondernemen. Het is een heel ander eiland dan bijvoorbeeld het kleinere Baltrum, maar net zo goed de moeite waard. Wanneer boek jij een dagje of meerdere dagen naar dit bijzondere Waddeneiland in Duitsland?

Van alles te doen en te zien op Borkum

Het grote voordeel van Borkum is dat je het eiland eenvoudig kunt bereiken vanuit Nederland. Er zijn iedere dag meerdere veerboten die je kunt pakken om binnen minder dan een uur op het eiland te komen. Ga je liever wat sneller dan is de catamaran een optie; die doet er slechts 15 minuten over! Laat je verrassen bij aankomst door de kleine trein met oude wagons die voor je klaarstaat wanneer je de haven van Borkum bereikt. Met je bootticket kun je gratis aan boord stappen waarna de trein er slechts 10 minuten over doet om je naar het centrum van de badplaats te brengen. Leuk voor kinderen, maar eveneens voor hun ouders!

De badplaats op Borkum is een kleine stad waar je lekker kunt eten en goed kunt slapen. De meeste plekken vind je hier aan de promenade van het eiland. Dat is zeker niet de enige reden om naar het eiland te komen. Veel mensen gaan naar Borkum voor een verwenweekend in een van de vele kuurhotels die omringd zijn met duinen en bossen. Er is ook een groot wellnesscentrum aanwezig op het eiland, genaamd Gezeitenland. Dit luxueuze centrum van 8000 m2 groot beschikt over meerdere zwembaden, een indoorsurfbaan en een waterattractiepark. Écht leuk voor jong en oud dus.

Waar slapen op Borkum?

Omdat Borkum een stukje groter is dan andere Duitse Waddeneilanden zoals het kleinste eiland Baltrum en het kleine Wangerooge is er hier ook veel meer keuze waar je zoal kunt overnachten. Slaap je het liefst in een groot hotel waar je lekker verwend wordt met heerlijk eten en luxe faciliteiten? Dan is een van de kuurhotels zeker iets voor jou. Veel van dit soort hotels beschikken over uitgebreide wellnessfaciliteiten, een zwembad en een gezellig restaurant. Boek na een lange dag wandelen over het strand een massage en kom volledig tot rust op dit prachtige eiland. Wat extra interessant is om te weten, is dat Borkum door de gezonde lucht, het zeewater en jodium in de lucht sowieso erg geschikt is als kuuroord.

Ook wanneer je in een ‘gewoon’ hotel verblijft, is het mogelijk om naar een van de spa’s te gaan. Er zijn twee grote kuuroorden op Borkum te vinden, evenals een paar kleinere spa’s met uitzicht op zee. Als je daar niet ontspannen van wordt! Wat ook zeker een aanrader is, is om in een van de strandhotels te overnachten. Neem bijvoorbeeld Strandhotel Hohenzollern wat een waar paradijs is voor volwassenen en kinderen. En gaat je hond mee naar Borkum? Dan is je harige viervoeter ook gewoon welkom in dit hotel. Natuurlijk is er ook de mogelijkheid om een vakantiehuis of appartement te boeken of om te kamperen op Borkum.