Welke Nederlandse Waddeneilanden zijn autovrij?

De Nederlandse Waddeneilanden zijn populaire vakantiebestemmingen voor mensen die houden van rust, natuur en de zee. Deze eilanden zijn een ideale plek om te genieten van de mooie stranden, duinen, bossen, en pittoreske dorpen. De eilanden hebben elk hun eigen karakter en sfeer. Maar wat Schiermonnikoog en Vlieland zo bijzonder maakt, is dat deze eilanden vrijwel autovrij zijn.

Geen auto’s mee naar het eiland

Op Schiermonnikoog en Vlieland is het niet toegestaan om met de auto te rijden. Dit betekent dat je als bezoeker te voet, met de fiets of openbaar vervoer moet reizen. Dit maakt de eilanden bijzonder rustig en stil. Er zijn geen files, geen claxonnerende auto’s en geen uitlaatgassen. Het enige geluid dat je hoort is het ruisen van de zee en het fluiten van de vogels. Vergeet niet dat de bewoners van het eiland zelf wel met hun auto mogen rondrijden.

Op Schiermonnikoog en Vlieland is het dus heerlijk vertoeven voor mensen die op zoek zijn naar rust en stilte. Je kunt op deze eilanden genieten van prachtige natuur, mooie stranden en het authentieke eilandgevoel. Op Schiermonnikoog kun je wandelen door de duinen, langs het strand en door het bos. Het eiland heeft ook een vogelreservaat, waar je talloze vogelsoorten kunt spotten. Op Vlieland kun je ook genieten van mooie wandel- en fietsroutes, het brede strand en het gezellige dorpje Oost-Vlieland.

Naar deze Waddeneilanden mag de auto mee

Meer rust en veiligheid

Het gebrek aan autoverkeer zorgt niet alleen voor rust, maar ook voor veiligheid op de eilanden. Kinderen kunnen hier onbezorgd spelen op straat, zonder de grote hoeveelheid auto’s. Daarnaast is het ook nog eens goed voor het milieu. Er zijn minder uitlaatgassen en er wordt minder CO2 uitgestoten. Dit draagt bij aan een duurzamere samenleving.

Overtocht zonder auto

Maar hoe kom je dan op Schiermonnikoog en Vlieland? Voor Schiermonnikoog kun je je auto parkeren op de parkeerplaats bij de veerbootterminal in Lauwersoog. Je neemt vervolgens de veerboot naar Schiermonnikoog. Voor Vlieland kun je je auto parkeren in Harlingen en vervolgens met de veerboot naar Vlieland reizen. Beide veerdiensten varen meerdere keren per dag en zijn goed te boeken.

Kortom, Schiermonnikoog en Vlieland zijn twee unieke eilanden waar je heerlijk tot rust kunt komen en kunt genieten van prachtige natuur. Het gebrek aan autoverkeer draagt bij aan de rust en veiligheid op de eilanden en zorgt ook nog eens voor een duurzamere samenleving. Een bezoek aan deze eilanden is dan ook zeker de moeite waard.

Gevonden unieke plekjes op de Waddeneilanden

Delen met andere?

Ga je mee ontdekken?

Volg ons. Niet alleen hier maar ook op onze social media kanalen.

Meer inspiratie

Ameland

Wandelen op Ameland

Wandelen op Ameland is een populaire activiteit voor vakantiegangers die op zoek zijn naar een ontspannen en actieve vakantie. Met prachtige wandelpaden door de duinen,

Artikel lezen »