Overtocht: boot naar Vlieland

Vlieland, snel op weg..

Met de boot naar Vlieland, het autoluwe vakantie Waddeneiland. Het is ons tweede eiland uit het ezelsbruggetje TV-TAS en heeft dagelijkse afvaarten te ontvangen vanuit Harlingen.

Overtocht vanaf Harlingen

Vaartijd: 50 – 95 min

Auto mag niet mee naar eiland

Je kan aan boord eten & drinken

Veerboot Vlieland: de overtocht geregeld door Rederij Doeksen

Rederij Doeksen is een familiebedrijf en vaart al vele jaren de mensen tussen de eilanden Vlieland en Terschelling en het vasteland Harlingen. Het bedrijf is opgericht in 1908 en verzorgt de overtochten vanaf 1923. Ze stimuleren duurzame overtochten en willen dat hun passagiers zich prettig en welkom voelen tijdens de reizen.

Weekje in een vakantiehuis

Weekendje weg naar Vlieland

Overtocht

De veerboot naar Vlieland

Met de veerboot van Rederij Doeksen kan je naar het eiland Vlieland varen. Het is een geliefd en populair eiland onder de rustzoekers en ligt in ons beschermede Waddengebied. Rederij Doeksen biedt al jaren de veerdiensten aan tussen Vlieland en het vasteland.

De reis met de boot duurt van een 50 minuten tot een 95 minuten met de ‘langzame boot’. De veerboten vertrekken vanuit Harlingen en bieden passagiers een comfortabele en fijne manier van reizen aan.

Op de veerboot kun je genieten van prachtige uitzichten op de Waddenzee. Bij de ‘langzame boot’ kan je ook boven op het dek genieten van de zeelucht en zon. 

Houd er rekening mee dat de veerbootdiensten en de tarieven afhankelijk zijn van de tijd van het jaar en het weer. Het is daarom aan te raden om op de website van de veerbootmaatschappij voor je vertrek in de gaten te houden.

In het hoogseizoen is het verstandig om op tijd te reserveren, aangezien de veerboten vaak volgeboekt zijn. Zorg er ook voor dat je op tijd aanwezig bent op de veerbootterminal, zodat je geen vertragingen of teleurstellingen ondervindt tijdens je reis naar Vlieland.

Met de veerboot van Rederij Doeksen is het een leuke en gemakkelijke manier om Vlieland te bezoeken. Geniet van de natuur, de rust en ruimte die het eiland te bieden heeft!