Naar welke Waddeneilanden mag de auto mee?

De Waddeneilanden zijn een populaire vakantiebestemming in Nederland vanwege hun unieke natuur en prachtige stranden. Omdat de eilanden autoluw of autovrij zijn, zijn ze ideaal om te ontspannen en te genieten van de rust en stilte van de natuur.

Op de Nederlandse Waddeneilanden mogen niet allemaal auto’s mee. Hieronder vindt je een overzicht van de eilanden waarop auto’s zijn toegestaan:

Texel

Auto’s zijn toegestaan op Texel. Texel is het grootste eiland van de Waddeneilanden en is gemakkelijk bereikbaar met de veerboot vanuit Den Helder. Op het eiland zijn veel bezienswaardigheden, zoals het Nationaal Park Duinen van Texel, het Juttersmuseum en Ecomare, een opvangcentrum voor zeehonden en vogels.

Vlieland

Auto’s zijn niet toegestaan op Vlieland. Je kunt je auto parkeren op de parkeerplaats in Harlingen en vervolgens de veerboot naar Vlieland nemen. Op Vlieland kun je fietsen huren.
Vlieland is het op een na kleinste Waddeneiland en auto’s zijn niet toegestaan op het eiland, waardoor het een perfecte plek is om te wandelen en te fietsen.

Terschelling

Auto’s zijn toegestaan op Terschelling, maar het wordt aangeraden om met de fiets of te voet te reizen. Er is een veerdienst vanuit Harlingen naar Terschelling. Op Terschelling zijn er veel activiteiten te doen, zoals kitesurfen, zeilen en paardrijden op het strand. Het eiland is ook beroemd om zijn cranberry-producten en heeft een jaarlijks cranberry-festival.

Ameland

Auto’s zijn toegestaan op Ameland. Er is een veerdienst vanuit Holwerd naar Ameland.
Ameland is een van de kleinere eilanden en heeft een ontspannen sfeer met brede stranden en duinen. Er zijn veel fiets- en wandelpaden op het eiland en er zijn verschillende historische vuurtorens die je kunt bezoeken.

Schiermonnikoog

Auto’s zijn niet toegestaan op Schiermonnikoog. Je kunt je auto parkeren op de parkeerplaats in Lauwersoog en vervolgens de veerboot naar Schiermonnikoog nemen. Op Schiermonnikoog is er weer de mogelijkheid om fietsen te huren. Schiermonnikoog is het kleinste Waddeneiland en laat geen auto’s toe op het eiland. Het is een ideale plek om te wandelen, fietsen en paardrijden. Het eiland heeft een uitgestrekt strand, duinen, kwelders en bossen, en is een waar paradijs voor natuurliefhebbers.

Of je nu op zoek bent naar rust en ontspanning of actie en avontuur, de Waddeneilanden kunnen dit allemaal bieden. Plan je reis naar de Waddeneilanden zorgvuldig en geniet van de prachtige natuur en de rustige omgeving.

Gevonden unieke plekjes op de Waddeneilanden

Delen met andere?

Ga je mee ontdekken?

Volg ons. Niet alleen hier maar ook op onze social media kanalen.

Meer inspiratie