Overtocht: boot naar Schiermonnikoog

Schiermonnikoog, snel op weg..

Schiermonnikoog is ons laatste eiland uit het ezelsbruggetje TV-TAS en heeft dagelijkse afvaarten te ontvangen vanuit Lauwersoog. Boek ook vandaag nog je overtocht naar Waddeneiland Schiermonnikoog en geniet van een aangename overtocht per boot. 

Overtocht vanaf Lauwersoog

Vaartijd: 20 – 45 min

Auto mag niet mee naar eiland

Je kan aan boord eten & drinken

Veerboot Schiermonnikoog: de overtocht geregeld door Wagenborg Passagiersdiensten

Wagenborg is onderdeel van het familiebedrijf Royal Wagenborg en vervoert jaarlijks vele toeristen en bewoners naar en van Schiermonnikoog. Een ambitieuze veerdienst die staat voor veilig en verantwoord varen met respect voor de natuur. Wagenborg wilt dat haar passagiers zich prettig voelen aan boord.

Weekje in een vakantiehuis

Weekendje weg naar Schiermonnikoog

Overtocht

De veerboot naar Schiermonnikoog

Pak de veerboot naar het Nederlandse eiland Schiermonnikoog. Het eiland is een populair vakantie- en natuurbestemming en ligt in het Waddengebied ten noorden van Friesland en Groningen . Het bedrijf Wagenborg biedt de veerdiensten aan tussen het vasteland en Schiermonnikoog.

De reis met de veerboot duurt van een zeer korte 20 minuten per snelle boot tot ongeveer 45 minuten per normale boot. De veerboten vertrekken vanuit Lauwersoog en bieden toeristen en bewoners een comfortabele overtocht.

Op de veerboot kun je, zeker met mooi weer, genieten van de uitzichten over de Waddenzee. 

Houd rekening dat de veerbootdiensten en de tarieven afhankelijk kunnen zijn van de tijd van het jaar en het weer. Kijk daarom altijd voor vertrek op de website van de vervoerder voor het laatste nieuws.

In het hoogseizoen is het verstandig om op tijd te reserveren, aangezien de veerboten vaak volgeboekt zijn. Zorg er ook voor dat je op tijd aanwezig bent op de veerbootterminal, zodat je geen vertragingen of teleurstellingen ondervindt tijdens je reis naar Schiermonnikoog.

Met de veerboot vanuit Lauwersoog is de oversteek naar Schiermonnikoog altijd aangenaam. Geniet van de rust en natuur die het eiland te bieden heeft!