Overtocht: boot naar Ameland

Ameland, snel op weg..

Kies ook voor de oversteek naar Ameland voor een fijne vakantie op dit eiland. Met de boot is het Waddeneiland relatief snel te bereiken. Ameland is het vierde eiland uit het ezelsbruggetje TV-TAS en heeft dagelijkse afvaarten te ontvangen vanuit Holwerd.

Overtocht vanaf Holwerd

Vaartijd: 20 – 50 min

Auto mag mee naar eiland

Je kan aan boord eten & drinken

Veerboot Ameland: de overtocht geregeld door Wagenborg Passagiersdiensten

Wagenborg is onderdeel van het familiebedrijf Royal Wagenborg en vervoert jaarlijks vele toeristen en bewoners naar en van Ameland. Een ambitieuze veerdienst die staat voor veilig en verantwoord varen met respect voor de natuur. Wagenborg wilt dat haar passagiers zich prettig voelen aan boord.

Weekje in een vakantiehuis

Weekendje weg naar Ameland

Overtocht

De veerboot naar Ameland

Wanneer pak jij de boot naar Ameland voor een weekendje weg of vakantie op dit heerlijke eiland in de Waddenzee. Met de veerboot ben je snel en gemakkelijk aan de overkant. Het bedrijf Wagenborg biedt de veerdiensten aan tussen het vasteland en Ameland.

De overtocht naar Ameland duurt 50 minuten met de normale boot en kies je voor de snelle boot dan is de overtocht in 20 minuten volbracht. De veerboten vertrekken vanuit Holwerd en bieden passagiers een aangename en veilige reis naar eiland Ameland.

Op de veerboot van Wagenborg kun je genieten van mooie uitzichten over de Waddenzee, met wat geluk kan je zeehonden spotten.

Houd er rekening mee dat de veerbootdiensten en de tarieven afhankelijk zijn van de tijd van het jaar en het weer. Houdt daarom de website van de vervoerder voor vertrek in de gaten met de laatste nieuws updates. 

In het hoogseizoen is het verstandig om op tijd te reserveren. Zorg er ook voor dat je op tijd aanwezig bent op de veerbootterminal, zodat je geen vertragingen of teleurstellingen ondervindt tijdens je reis naar Ameland.

Met de veerboot naar Ameland is het een fijne start van je bezoek aan dit altijd boeiende eiland. Geniet van strand, water, de natuur en de vele activiteiten die het eiland aanbiedt!