Dit zijn de aankomstplekken met de veerboot op de Waddeneilanden

Nederland heeft vijf bewoonde Waddeneilanden die allemaal hun eigen charme en karakter hebben. Een bezoek aan deze eilanden is een geweldige manier om te genieten van de ongerepte natuur, lange stranden, duinen en de lokale cultuur en tradities. Om op de Waddeneilanden te komen, moet je gebruik maken van een veerdienst. Hieronder vind je meer informatie over de aankomstplekken met de veerboot op elk van de vijf eilanden.

Texel

Het grootste Waddeneiland van Nederland, Texel, heeft twee veerdiensten die regelmatig over de Waddenzee varen. De meest populaire en frequente route is vanuit Den Helder naar ’t Horntje. De veerhaven van ’t Horntje ligt aan de zuidkant van het eiland en is goed bereikbaar met de auto, fiets of te voet. Hier kun je meteen een fiets huren om het eiland te verkennen. Naast de veerboot vanuit Den Helder is er ook een kleinere veerdienst vanuit Oudeschild, een pittoresk vissersdorpje op Texel. Deze veerboot vaart minder vaak, maar biedt wel een mooi uitzicht op de haven van Oudeschild.

Vlieland

Vlieland is het kleinste bewoonde Waddeneiland en heeft maar één dorp, Oost-Vlieland genaamd. De veerboot vanuit Harlingen is de enige manier om op het eiland te komen. De overtocht duurt ongeveer anderhalf uur en komt aan bij de veerterminal op Vlieland. Vanaf hier is het slechts een paar minuten lopen naar het centrum van Oost-Vlieland. Het eiland is autovrij, wat betekent dat fietsen of wandelen de beste manier is om het te verkennen.

Terschelling

Terschelling is een populaire bestemming onder toeristen vanwege de prachtige duinen, brede stranden en schilderachtige dorpjes. De veerboot vanuit Harlingen komt aan bij de veerterminal in West-Terschelling. Dit is het grootste dorp van Terschelling en heeft veel restaurants, winkels en accommodaties. Vanaf de veerterminal kun je gemakkelijk een fiets huren om het eiland te verkennen. Het eiland heeft ook een aantal watertaxi’s die je naar verschillende plekken kunnen brengen.

Ameland

Ameland is een idyllisch eiland met een lange kustlijn, duinen, bossen en historische dorpjes. De veerboot vanuit Holwerd komt aan bij de veerterminal in Nes, het grootste dorp van Ameland. Hier vind je een restaurants, winkels en andere voorzieningen. Net als op de andere eilanden, kan je hier fietsen huren om het eiland te verkennen. Er zijn ook verschillende routes voor wandelaars en ruiters.

Schiermonnikoog

Schiermonnikoog is het een na kleinste bewoonde Waddeneiland van Nederland en biedt een rustige en ontspannen sfeer. De veerboot vanuit Lauwersoog komt aan bij de veerterminal op Schiermonnikoog. Vanaf de terminal is het een korte wandeling naar het dorpje Schiermonnikoog, waar je diverse accommodaties, restaurants en winkels vindt. Het eiland is autovrij, dus je kunt het beste een fiets huren om het eiland te verkennen. Er zijn ook diverse wandelroutes die je door de duinen en langs de stranden voeren.

Naar onze mening is dit mooiste aankomstplek

Hier hoeven wij niet lang over na te denken. Met zekerheid durven wij te zeggen dat Terschelling voor ons absoluut de winnaar is. Als je met de boot naar Terschelling gaat dan is voordat je aankomt in de haven van West-Terschelling het zicht op het eiland al fantastisch. De vuurtoren de Brandaris die je vanuit de verte al ziet en alsmaar groter en groter wordt naarmate je dichterbij komt. Ook de aankomst plek in de have is idyllisch te noemen en geeft je een warm welkom.

Bezoek de Waddeneilanden

Het bezoeken van de Waddeneilanden is niet alleen een leuke ervaring, maar ook een unieke manier om te genieten van de natuurlijke schoonheid van Nederland. Naast de veerboot zijn er ook andere manieren om naar de eilanden te reizen, zoals vliegen, watertaxi’s en privébootverhuur. Het is belangrijk om te onthouden dat de veerdiensten in Nederland weersafhankelijk zijn, dus het is altijd verstandig om de vertrektijden en reisinformatie vooraf te controleren. Het is ook een goed idee om vooraf accommodaties te boeken, vooral in het hoogseizoen, omdat het aanbod op de eilanden beperkt kan zijn.

Kortom, als je op zoek bent naar een unieke en ontspannen vakantie, dan zijn de Waddeneilanden van Nederland zeker een bezoek waard. Met de veerdiensten die regelmatig vanaf het vasteland vertrekken, kun je gemakkelijk en snel de eilanden bereiken en genieten van de ongerepte natuur, lange stranden en lokale cultuur. Fijne vakantie!

Gevonden unieke plekjes op de Waddeneilanden

Delen met andere?

Ga je mee ontdekken?

Volg ons. Niet alleen hier maar ook op onze social media kanalen.

Meer inspiratie