Accommodaties

Toont alle 46 resultaten

De indrukwekkende Waddeneilanden

Omringd door water, een zee aan land

Maar liefst 61 eilanden tellen we als we kijken naar slingerende lijn waar elk eiland als een soort verbonden eenheid in ligt. De Waddeneilanden streken zich uit over de zee langs de kust van Nederland, Duitsland en Denemarken. Niet elk eiland is bewoond en sommige worden bewoond door vogels en zeehonden en dienen als een “natuureiland”. Laat je verleiden, kom ontdekken en ga uitwaaien. Boek je vakantie naar een van deze eilanden en laat je elke keer weer verrassen.

Zoveel eilanden

Als men denkt aan de Waddeneilanden denkt met vaak direct en enkel aan onze eigen Nederlandse Waddeneilanden. Van de in totaal 61 Waddeneilanden liggen er maar 15 in de Nederlandse zee. Duitsland heeft de meeste met 40 eilanden en Denemarken nog 6 stuks. Zijn al deze eilanden bewoond en toegankelijk? Nee zeker niet. Van onze eigen 15 Waddeneilanden zijn er slechts 5 bewoond en opengesteld voor het toerisme. Onze overige eilanden zijn een grootdeel zandplaten die zo nu en dan met hoogwater onder water liggen, toch worden sommige van deze meegerekend als Waddeneiland.

Is het een eiland?

De afgelopen honderden jaren is er een komen en gaan van eilanden geweest. Vele zijn door de vraatzucht van de Noordzee ten prooi gevallen aan de kracht van het zeewater.

Wanneer is een eiland een eiland?

Om dit bepalen dient het omringd te zijn door water en bij hoogwater loopt het niet onder. Uitzonderingen hierop zijn eilanden (dan wel of niet met duinen) die kopje ondergaan met springvloed, zoals de Razende Bol bij Texel. Niet alle Waddeneilanden zijn natuurlijk en zijn aangelegd door de mens. Deze Duitse kunstmatige eilanden Nigehörn, Minseneroog en de kustverdedigingswerken Langlütjen I en II worden wel meegeteld als Waddeneiland.