Overtocht: boot naar Texel

Texel, snel op weg..

Met de boot naar Texel voor een onvergetelijke vakantie op dit heerlijke Waddeneiland. Het is ons eerste eiland uit het ezelsbruggetje TV-TAS en heeft dagelijkse afvaarten te ontvangen vanuit Den Helder.

Overtocht vanaf Den Helder

Vaartijd: 20 min

Auto mag mee naar eiland

Je kan aan boord eten & drinken

Veerboot Texel: de overtocht geregeld door Teso

Teso is de onderneming die als sinds 1907 de veerdiensten naar Texel verzorgt. Teso staat voor ‘Texelse Eigen Stoomboot Onderneming’ en is opgericht door eilandbewoners. Het eigenaarschap is vandaag de dag nog steeds in handen van ongeveer 3100 eilandbewoners. Het belang van de onderneming is de reiziger centraal stellen en zorgen voor een veilige en kwalitatieve overtocht die vlekkenloos verloopt. 

Weekje in een vakantiehuis

Weekendje weg naar Texel

Overtocht

De veerboot naar Texel

Het is mogelijk om met de veerboot naar het Nederlandse eiland Texel te reizen. Texel is een populair vakantie- en uitgaansbestemming en ligt in het Waddengebied in Noord-Holland. Het bedrijf Teso biedt de veerdiensten aan tussen het vasteland en Texel.

De reis met de veerboot duurt ongeveer 20 tot 30 minuten, afhankelijk van de diepte van de route en de snelheid van de boot. De veerboten vertrekken vanuit Den Helder en bieden passagiers een comfortabele en snelle manier om het eiland te bereiken.

Op de veerboot kun je genieten van prachtige uitzichten op de Waddenzee en een deel van de Noordzee. 

Houd er rekening mee dat de veerbootdiensten en de tarieven afhankelijk zijn van de tijd van het jaar en het weer. Het is daarom aan te raden om op de website van de veerbootmaatschappij te controleren of er wijzigingen zijn en om te reserveren voor vertrek.

In het hoogseizoen is het verstandig om op tijd te reserveren, aangezien de veerboten vaak volgeboekt zijn. Zorg er ook voor dat je op tijd aanwezig bent op de veerbootterminal, zodat je geen vertragingen of teleurstellingen ondervindt tijdens je reis naar Texel.

Met de veerboot naar Texel is een leuke en gemakkelijke manier om dit prachtige eiland te bezoeken. Geniet van de natuur, de cultuur en de vele activiteiten die het eiland te bieden heeft!