Waddeneilanden hoppen, van eiland naar eiland als vakantie

Waddeneilanden hoppen is een populaire manier om de Nederlandse Waddeneilanden te verkennen tijdens een vakantie Het hoppen van eiland naar eiland kan met de veerboot, watertaxi of eigen boot. Als je gaat hoppen tussen de Waddeneilanden is het aan te raden om van tevoren een plan te maken en accommodatie te boeken op elk eiland waar je wilt verblijven. Zo kun je optimaal genieten van al het moois dat deze eilandengroep te bieden heeft!

De (bewoonde) Waddeneilanden om te bezoeken

Als je op vakantie gaat naar de Waddeneilanden en gaat hoppen van eiland naar eiland, is het goed om te weten dat elk eiland zijn eigen karakter en attracties heeft. Zo kun je op Texel genieten van de mooie stranden en watersporten, terwijl je op Vlieland juist kunt genieten van rust en natuur. Terschelling heeft een prachtig landschap met duinen en bossen en is daarnaast bekend vanwege het Oerol festival dat elk jaar plaatsvindt. Ameland staat bekend om zijn rijke geschiedenis en mooie fiets- en wandelroutes, en Schiermonnikoog is het kleinste bewoonde Waddeneiland en staat bekend om zijn rust en stilte en prachtige natuur.

Kan je eilandhoppen?

Het lijkt eenvoudig en de afstanden tussen de Waddeneilanden zijn kort maar toch is het niet standaard dat je van eiland naar eiland een boot kan pakken. Daarnaast is het Wadden gebied zeer dynamisch dat te maken heeft met getij, stromingen, zandbanken en verschillende geulen. Door deze natuurlijke invloeden is er dus niet altijd een bootverbinding mogelijk. Dus ja je kunt eilandhoppen maar bent afhankelijk van het getij.

Bootverbindingen tussen de eilanden

Wil je van eiland naar eiland kunnen reizen tussen de Waddeneilanden kan zijn deze overstappen mogelijk. De grootste kans heb je wanneer je dit in de zomermaanden wilt gaan doen.

Texel – Vlieland boot overtocht

Seizoensgebonden vaart er tussen Texel en Vlieland een passagiers schipje (De Vriendschap) die pendelt tussen deze twee naastgelegen eilanden.

Vlieland – Terschelling boot overtocht

Voor de overstap tussen Vlieland en Terschelling kan je gebruikmaken van de snelboot van Rederij Doeksen. Dit is mogelijk in de periode 1 mei t/m 30 september op enkele dagen.

Terschelling – Ameland boot overtocht

In de zomermaand met hoogwater wordt er gevaren tussen Ameland en Terschelling door de m.s. Zeehond en m.s. Ameland. Ook kan je kiezen voor een klassiekere overtocht door met de zeilklippers Willem Jacob en Minerva.

Ameland – Schiermonnikoog boot overtocht

Er is een direct bootverbinding tussen Ameland en Schiermonnikoog. Deze wordt verzorgd door de m.s. Zeehond en m.s. Ameland en de historische zeilklippers Willem Jacob en Minerva.

Naast het verkennen van de verschillende eilanden en hun unieke kenmerken, kun je ook genieten van de vele activiteiten die de eilanden te bieden hebben. Zo kun je bijvoorbeeld op Texel zeehonden spotten, op Vlieland paardrijden op het strand, op Terschelling het Oerol festival bezoeken, op Ameland het mooie dorpje Hollum verkennen en op Schiermonnikoog vogels spotten en wandelen in de duinen.

Overnachten op de Waddeneilanden

Om optimaal te kunnen genieten van je vakantie op de Waddeneilanden is het aan te raden om van tevoren een plan te maken en accommodatie te boeken op elk eiland waar je wilt verblijven. Er zijn verschillende mogelijkheden qua accommodatie, van campings en hotels tot vakantiehuizen en bed & breakfasts. Bekijk het overzicht hier.

Eilanden verkennen

Een populaire manier om de Waddeneilanden te verkennen is door middel van een fiets- of wandeltocht. Elk eiland heeft een uitgebreid netwerk van fiets- en wandelroutes die je langs de mooiste plekjes leiden. Zo kun je bijvoorbeeld op Terschelling een mooie fietstocht maken door de duinen en bossen, en op Schiermonnikoog kun je een wandeling maken door het Nationaal Park Schiermonnikoog.

Kortom, een vakantie op de Waddeneilanden is een unieke ervaring waarbij je kunt genieten van rust, natuur, mooie stranden en leuke activiteiten. Het hoppen van eiland naar eiland is de perfecte manier om alle eilanden te verkennen en optimaal te kunnen genieten van al het moois dat deze eilandengroep te bieden heeft!

Gevonden unieke plekjes op de Waddeneilanden

Delen met andere?

Ga je mee ontdekken?

Volg ons. Niet alleen hier maar ook op onze social media kanalen.

Meer inspiratie