Vakantie Ameland met de hond

Ameland is een prachtige vakantiebestemming in Nederland en het is zeker mogelijk om daar met je hond op vakantie te gaan. Als je op vakantie gaat met je hond naar Ameland, is het belangrijk om je goed voor te bereiden en rekening te houden met enkele belangrijke zaken. Allereerst is het handig om te weten dat er op Ameland veel vakantiehuizen, bungalows, hotels en campings zijn waar huisdieren zijn toegestaan. Dit maakt het mogelijk om samen met je trouwe viervoeter te genieten van een ontspannen vakantie. Hier zijn een aantal tips en informatie die nuttig kunnen zijn voor een vakantie met je hond op Ameland.

Voordat je vertrekt, is het raadzaam om te controleren of huisdieren zijn toegestaan in de accommodatie die je hebt geboekt en of er eventuele beperkingen zijn, zoals het aantal honden dat is toegestaan. Ook is het belangrijk om de regels voor honden op het eiland te kennen, zodat je hier rekening mee kunt houden tijdens je vakantie.

Hond vast of los

Op Ameland zijn er regels voor honden op het strand en in de duinen. Zo zijn er bepaalde gebieden waar ze niet los mogen lopen. Denk hierbij aan het Groene Strand bij Ballum en op de strandovergangen met de badstranden. Hierzijn honden welkom op het strand, mits ze zijn aangelijnd. In de duinen moeten honden altijd aangelijnd zijn. Het is dus aan te raden om een lange lijn mee te nemen, zodat je hond toch vrij kan bewegen.

De losloopgebieden zijn: bij Koudenburg in Hollum, Roosduinen in Ballum en bij het Kwekerijbos in Nes. Op de rest van Ameland zijn honden altijd aangelijnd ter bescherming van de natuur.

Mag de hond mee naar binnen?

Er zijn op Ameland veel mooie wandelroutes en fietsroutes waar je samen met je hond kunt genieten van de prachtige natuur. Ook zijn er verschillende hond vriendelijke restaurants en cafés waar je terecht kunt voor een hapje en een drankje. Houd er wel rekening mee dat honden niet altijd overal welkom zijn, dus informeer vooraf of je hond mee mag naar binnen.

Dierenarts Ameland

Het is ook handig om te weten waar de dichtstbijzijnde dierenarts zich bevindt, voor het geval je hond medische hulp nodig heeft. Op Ameland is een dierenartspraktijk aanwezig, maar het kan ook verstandig zijn om vooraf de contactgegevens van de dierenartsen op het eiland te noteren.

De overtocht met hond

Op de veerboot Ameland zijn honden toegestaan, maar ze moeten wel aangelijnd zijn. Voor de reguliere boot dien je een ticket voor je hond aan te schaffen. Dit kan overigens eenvoudig online. Op de snelle boot mag de hond ook mee. Houd rekening met omstanders die misschien niet gewent zijn met honden om te gaan.

Ameland is een prachtige vakantiebestemming voor hondenbezitters, met tal van mogelijkheden om samen met je hond te genieten van een ontspannen vakantie. Met de juiste voorbereidingen en kennis van de regels en mogelijkheden op het eiland, kun je samen met je trouwe viervoeter genieten van een onvergetelijke vakantie op Ameland.

Ik hoop dat deze tips nuttig zijn voor een fijne vakantie met je hond op Ameland!

Gevonden unieke plekjes op de Waddeneilanden

Delen met andere?

Ga je mee ontdekken?

Volg ons. Niet alleen hier maar ook op onze social media kanalen.

Meer inspiratie