Lang weekend Vlieland met Oud & Nieuw

Een lang weekend op het Waddeneiland Vlieland. Ondanks het weekend van Oud & Nieuw is het toch een rustig verblijf gebleven met veel ruimte voor buiten, wandelen en genieten van drankjes en verrukkelijke hapjes.

Vrijdag 30 december 2022 pakten wij in de ochtend de overtocht van Harlingen naar Vlieland. Een reis van anderhalf uur met veel wind en regen eindigde, ondanks het weer, op een vredig Vlieland. Bij aankomst zagen we de zeehonden op het strand op de oostelijke hoek van het eiland al liggen.

Na een wandeling van ruim 20 minuten kwamen na aankomst aan bij ons hotel. Dit hotel van onderdeel uit maakt van het keten WestCord Hotels ligt, zoals van tevoren op uitgekozen, echt direct aan het strand in de laatste duinenrij. Ideaal als je dicht bij het strand wilt zijn. Vanuit de hotellobby was het letterlijk nog geen minuut lopen en je stond met beiden voeten in het zand.

Strandhotel Seeduyn

Strandhotel Seeduyn op Vlieland ligt, zoals hierboven al beschreven, op een unieke locatie! Nergens in Nederland vind je een hotel zó vrij en dicht aan zee: de kamers en suites op zeekant kijken vrij uit op het Noordzeestrand. Het hotel heeft 151 hotelkamers met uitzicht op de duinen of de Noordzee. Daarnaast zijn er ook 34 ruime appartementen, geschikt voor het hele gezin.

Strandhotel Seeduyn biedt genoeg voor een onvergetelijk verblijf op het heerlijke Vlieland. Van een hapje in het eigen restaurant, tot een drankje in de bar – of ga je voor het naastgelegen strandpaviljoen ’t Badhuys? Kies voor sportiviteit en ga tennissen, bowlen, paardrijden of maak gebruik van de fitnessruimte. Voor totale ontspanning eindig je in het wellness center: WellCome Wellness, in de kelder.

Zeehonden spotten op Vlieland

Vanuit het hotel aan de Badweg loop je via het strand in ruim 2 uur langs de kust naar het enige dorp van het eiland: Oost-Vlieland. Op de kopse kant van het eiland, tegenover buureiland Terschelling, kan je zeehonden tegenkomen. Tijdens onze wandeling kwamen wij er drie tegen. Een bijzonder moment, zeker wanneer je zoals wij een baby zeehond tegenkomt.

Zo speels en nieuwsgierig als dat hij is, was het moeilijk om afstand te bewaren.

Oudjaarsavond 2022

We hadden gereserveerd bij restaurant Zeezicht. Zoals de naam inderdaad al doet vermoeden had je zicht op de Waddenzee en de aankomstplek van de boot in het dorp. Een 7-gangen menu en de nodige drankje verder kwamen wij voor middennacht weer aan bij ons hotel. Klokslag 12uur schoten de eerste pijlen, voor de ingang van het hotel, de lucht in. Het hele hotel was uitgelopen om de vuurwerkshow te bekijken. In het hotel was er live muziek en werden de glazen nog tot in de late uurtjes bijgeschonken.

Nieuwjaarsduik Vlieland

De volgende dag om 13 uur klonk het startschot voor de grote getalen mensen die meededen aan de Nieuwjaarduik. Het opvallende was dat er bijzonder veel kinderen aan meededen.

Waarom kies je voor Vlieland?

Een weekend naar Vlieland klinkt als een heerlijke manier om te ontspannen en te genieten van de schoonheid van het eiland. Hier zijn een paar suggesties die je zou kunnen doen als je daar bent:

Bezoek het strand: Vlieland heeft verschillende prachtige stranden waar je heerlijk kunt zwemmen, zonnen of heerlijk kunt wandelen.

Ontdek de natuur van het eiland: Vlieland herbergt een verscheidenheid aan flora en fauna en er zijn veel wandel- en fietspaden waarmee je de natuurlijke schoonheid van het eiland kunt verkennen.

Bezoek de vuurtoren: De vuurtoren op Vlieland is een populaire attractie en biedt een prachtig uitzicht over het eiland en de omliggende wateren.

Maak een rondvaart: Er zijn verschillende rondvaartbedrijven op Vlieland die rondleidingen over het eiland en de omliggende wateren aanbieden.

Bezoek het dorp: Het dorp Oost-Vlieland is een charmante plek om te verkennen, met een verscheidenheid aan winkels, restaurants en cafés om te bezoeken.

Heb een goeie vakantie op Vlieland!

Gevonden unieke plekjes op de Waddeneilanden

Delen met andere?

Ga je mee ontdekken?

Volg ons. Niet alleen hier maar ook op onze social media kanalen.

Meer inspiratie

Terschelling

Fietsen op Terschelling

Fietsen op Terschelling is een populaire activiteit onder toeristen. Het eiland Terschelling heeft een uitgebreid netwerk van fietspaden die door de duinen, bossen en langs

Artikel lezen »