Nederland

Nederlandse Waddeneilanden

Dichtbij en toch verweg

Dit zijn de eilanden:

Vakantie Nederlandse Waddeneilanden

In een vloeiende lijn liggen ze uitgestrekt boven de provincies Noord-Holland, Friesland en Groningen. De eilanden Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog zijn de Nederlandse Waddeneilanden, het zijn onze oogappeltjes waar we graag naartoe gaan. Of het nu zomer of winter is, het hele jaar door ontvangen de eilanden toeristen. De eeuwige strijd tegen het water heeft de eilanden gevormd zoals we ze nu kennen. Een enorme aantrekkingskracht van indrukwekkende natuur en strand.

Eenmaal vertrokken van het vasteland richting een van de eilanden geeft je binnen enkele minuten een gevoel van rust en vrijheid. Alles wat op het vasteland gebeurd aan dagelijkse dingen en werk laat je volledig los en wordt snel verruild voor een aangenaam vakantiegevoel.
De zilte zeelucht en de wind die je voelt op je gezicht wanneer je wandelt op de stranden geeft je het gevoel van pure onthaasting. Zeker wanneer je na de wandeling of fietstocht aankomt bij je huisje of bij een gezellig tentje in een van de dorpjes en afzakt met een sterk drankje.
Een weekje op een van de Waddeneilanden staat garant voor rust, plezier, genot en uitwaaien.

Naast de bewoonde eilanden, hierboven al vermeld, zijn er ook nog een altijd niet bewoonde en minder bekende eilanden. Deze eilanden zijn velen malen kleiner en dienen vooral als rustgebied voor vogels en zeehonden. Dit zijn ze: Razende Bol, Richel, Griend, Engelsmanplaat, ’t Rif, Balg, Simonszand, Rottumerplaat, Rottumeroog en Zuiderduintjes.