Rømø

Rømø, snel op weg

Extra informatie

Auto

Auto mag mee naar het eiland

Plaatsen

8 plaatsen

Vaartijd

10 min. met auto

Vertrekpunt

Hjemsted

Vakantie Rømø

Grootse Deens Waddeneiland dat garant staat voor uitwaaien en te genieten op de enorm brede stranden en indrukwekkende natuur. Rømø heeft het breedste zandstrand van Europa en dat moet je ervaren tijdens een wandeling of met de auto op het strand. Je mag op het eiland met de auto het strand op. De stranden lenen zich perfect voor een actieve strandvakantie.
Deel deze bestemming met andere

Boek je vakantie

5/5
5.0 gemiddeld - 40 Reviews
Dit zijn onze partners:

Vakantie naar Rømø

Denemarken heeft net zoals Nederland en Duitsland ook zijn Waddeneilanden. Rømø is van de drie uit vijf eilanden die bewoont zijn. Daarnaast is het ook nog eens het grootste Deense Waddeneiland. Een eiland in teken van prachtige natuur en een enorm breed strand maakt het voor jou de ideale volgende vakantiebestemming. Zeker als je weet dat Rømø per auto bereikbaar is. Zoals bovenstaand al gemeld is Rømø het grootste eiland, daarnaast ook nog eens het meest zuidelijke Deens Waddeneiland dat per veerboot vanaf het naastgelegen Duitse eiland Sylt te bereiken is. Rømø is gewoon per auto bereikbaar doormiddel van een 10km lange dijk. Deze dijk verbindt het eiland sinds 1948 met het vasteland. Met een autoritje van 10 minuten ben je op het eiland. Door deze snelle verbinding zijn er tijdens de vakanties veel dagjes mensen te vinden.

Populair Rømø

Jaarlijks kiezen honderdduizenden toeristen voor Rømø als favoriete vakantiebestemming. En gelijk hebben ze, verspreid liggen er vakantiehuizen in de duinen, het bos of nabij een van de plaatsen. Het eiland bestaat voornamelijk uit een breed strand, de duinen en kwelders en weilanden. Het is dan ook niet gek dat vooral natuurliefhebbers het eiland bezoeken voor hun vakantie om geheel te ontstressen. Als je op het eiland bent ben je direct onder de indruk van de charme van het eiland. Kilometers brede stranden, glooiende duinen en uitgestrekte bossen om te fietsen en wandelen. Herkenbaar zijn de woningen, ook de vakantiehuizen, die veelal zijn voorzien van een mooie rietendak. Met felle kleuren, rieten daken en kleine raampjes is de bouwstijl uitgesproken Deens.

Het eiland rond

Rømø kent eigenlijk geen echte dorpjes. Een kern ontbreekt vaak in de verzameling aan huisjes die ook nog eens in elkaar overlopen waardoor je niet weet waar een dorpje begint en eindigt. Wel zijn er twee duidelijk dorpen aanwezig, de havenplaats Havneby waar de ferry vanuit Sylt aankomt. Hier zijn winkels, restaurants en een fietsverhuur te vinden en ook wel het een en andere aan leven. Een iets kleiner dorp is Lakolk met minder winkels maar wel de beste ijssalon van Denemarken. Café Fru Dax is in 2019 verkozen tot de nummer één van het land. Met een gehuurde fiets, of een fiets die je meeneemt achterop de auto of camper, kan je het Rømø het beste verkennen. Het eiland is kleiner dan ons Texel en is dus per fiets goed rond te gaan. Kies je voor een vakantie naar Rømø en je huurt een leuke vakantiewoning dan is de fiets de uitkomst om jezelf op een leuke, sportieve en groen manier te verplaatsen.

Meer bestemmingen uit de zelfde reeks