Vakantie Rømø

Verbonden met het vasteland en toch uniek

Genieten op Rømø

Rømø is eigenlijk helemaal geen eiland, het is verbonden door een dijk die het eiland verbindt met het vaste land van Denemarken. Een negen kilometer lange weg zorgt ervoor dat je altijd op Rømø terecht kunt. Het geeft hierdoor niet het gevoel zoals je dat met een eiland-bezoek gewend bent, maar het is toch meer dan een bezoek waard! Wat dacht je van de breedste zandstrand van Europa?!

Rømø, snel op weg

Accommodaties Rømø

Bezienswaardigheden en leuke dingen doen op Rømø met vrienden en/of familie.

De belangrijkste reden om Romo te bezoeken is het enorme strand en de rust. Op het brede strand kan je gaan strandzeilen of in alle rust van zon en zee genieten. 

Weekje in een vakantiehuis

Informatie & inspiratie

Wekelijkse inspiratie?

Lees onze wekelijkse blogs om op de hoogte te blijven van vakantie informatie, tips en enorm veel inspiratie voor jouw volgende vakantie naar de Waddeneilanden.

Vakantie Rømø

Ontdek Rømø

Vakantie op Rømø

Het meest zuidelijk gelegen Waddeneiland van Denemarken is het sfeervolle Rømø. Voor een ieder die gek is op ongerepte natuur, brede witte zandstranden en dat echte eilandgevoel is Rømø de perfecte vakantiebestemming. Op dit eiland vind je de breedste stranden van heel Noord-Europa, iets dat je echt eens met eigen ogen gezien moet hebben. Je bereikt Rømø gewoon met de auto; over een dijk van bijna tien kilometer lang. Dat is ideaal, want op die brede zandstranden mag je ook nog eens met je auto rijden. Op naar een avontuur op dit Deense Waddeneiland!

Bezienswaardigheden op Rømø

Hoewel je je auto dus gewoon mee kan nemen op dit wonderschone eiland is het tóch aan te raden om ook een fiets te huren. Op Rømø vind je namelijk een bijzondere fietsroute van 31 kilometer lang; de zogeheten Panoramaroute. Onderweg kom je langs de mooiste onontdekte plekjes in de natuur waar je niet met de auto kunt komen. Sinds 2019 is er nog een speciale manier om het eiland te ontdekken, namelijk per tractor. Van begin mei tot eind oktober rijdt er een grote tractor over het eiland. Je raadt het al: jij kunt mee! Meerdere tractors rijden het hele eiland af en stoppen op negen plekken. Daar mag je uitstappen om vervolgens in twee uur per plekje de omgeving te ontdekken.

Wat ook zeker niet mag ontbreken tijdens je vakantie op Rømø is het eten van ijs. Denen en ijs zijn namelijk een fantastische combinatie. Dat doe je op dit eiland bij Café du Frax dat in 2019 tot de beste ijssalon van heel Denemarken is uitgeroepen. Je kunt het op ijsgebied nog zo gek niet bedenken of je kunt het hier krijgen. Jammie! Net als op alle andere Deense Waddeneilanden is Rømø natuurlijk ook de perfecte plek om lekker lang te wandelen en uit te waaien. Op verschillende plekken op het eiland beginnen de mooiste wandelroutes. Neem je wandelschoenen dus zeker mee!

Slapen op Rømø: hotels, vakantiehuizen en campings

Met een oppervlakte van bijna 130 vierkante kilometer kun je je wel voorstellen dat er veel aanbod is om te overnachten op Rømø. Waar je ook overnacht; het strand is overal in de buurt. Wil je bijvoorbeeld bij het beroemde Lakolk-strand slapen dan is het aan te raden om daar een vakantiewoning of camping te zoeken. Het eiland beschikt over honderden vakantiehuizen en zomerhuisjes, waardoor dit de meest populaire manier van overnachten op Rømø is. Natuurlijk kun je ook terecht op een vakantiepark, in een hotel of op een camping.

Rømø is bijvoorbeeld de perfecte bestemming wanneer je met je camper op vakantie gaat. Er zijn meerdere camperplekken op het eiland te vinden waarbij je zo in het bos of op het strand staat. Even wakker worden met een frisse duik in zeeYes please! Wanneer je voor iets meer luxe wil gaan dan is het aan te raden om een hotelkamer bij Hotel Kommandorgarden te boeken. Het hotel is kleinschalig opgezet, kindvriendelijk en beschikt over een zwembad. Waar je ook slaapt op Rømø; je komt gegarandeerd weer als herboren thuis. Dat doet die frisse Deense Waddenzeelucht met je!