Vakantie Fanø

Met je eigen auto op het strand.

Genieten op Fanø

Fanø is de meeste noordelijk gelegen van alle Waddeneilanden en dus eigenlijk de eerste in de rij die via Duitsland doorloopt tot Texel. Het eiland is vanaf het vasteland bereikbaar met de ferry uit Esbjerg. Neem je de auto mee op de overtocht dan is het leuk om hiermee een keer het strand op te gaan. Het strand van Fanø is stevig en je mag er met je eigen auto oprijden.

Fanø, snel op weg

Accommodaties Fanø

Vroeger had Fanø geen bos maar tegenwoordig zijn er bomen aangeplant om het eiland op zijn plek te houden.

Fanø is uitermate geschikt voor buitenactiviteiten, zoals uitwaaien op het strand en fietsen door de duinen. De westkust bestaat uit een breed zandstrand. Hier kun je niet alleen op zoek gaan naar barnsteen ofwel ‘het goud van Fanø’, maar je kunt ook zeehonden spotten, die hier regelmatig liggen te zonnen. Of wat dacht je van The Big Five: Wandel deze route en trotseer de vijf hoogste duinen van Fanø. Het pad is gemaakt als geocaching-pad, wat inhoudt dat je dit pad met behulp van gps kunt ontdekken.

Weekje in een vakantiehuis

Informatie & inspiratie

Wekelijkse inspiratie?

Lees onze wekelijkse blogs om op de hoogte te blijven van vakantie informatie, tips en enorm veel inspiratie voor jouw volgende vakantie naar de Waddeneilanden.

Vakantie Fanø

Ontdek Fanø

Vakantie op Fanø

Een vakantie op Fanø staat garant aan een grote dosis avontuur. Dat komt onder andere door de rijke maritieme geschiedenis, waardoor je je hier heel even een zeeman of zeevrouw waant. Ontdek de schilderachtige dorpen Nordby en Sonderhø waar je verrast zult zijn door de pittoreske straatjes, de kleurrijke huizen die zeelieden zelf hebben gebouwd en de vele natuur die altijd in de buurt is. Veel Nederlanders zijn nog nooit op de Deense Waddeneilanden geweest. Ben jij een van de eerste ontdekkingsreizigers van dit bijzondere stukje Denemarken?

Wat te doen en wat te zien op Fanø

Omdat Fanø het meest noordelijke eiland van Denemarken is, is hier van alles te zien en te doen. Je bereikt het eiland met een lokaal veerpontje vanaf het gezellige Esbjerg. Deze pont doet er maar 12 minuten over om je naar het eiland te brengen. Toch geeft de tocht al dat echte vakantiegevoel. Met de wind in je haren, al uitkijkend op Fanø en de golvende zee – er is maar weinig mooier dan dat! De stranden van Fanø zijn misschien wel dé reden om eens naar het eiland af te reizen. Aan de westkust van het eiland zit je aan het juiste adres om lekker te zonnen, te wandelen en diverse sportieve activiteiten op het strand uit te oefenen.

Op dit strand zit je ook goed wanneer je op zoek wil gaan naar barnsteen. Na stormachtig weer spoelt dit gesteente aan op het strand. Zie je een plek waar veel meeuwen zitten? Grote kans dat daar barnsteen is aangespoeld. Leuk weetje: dit wordt ook wel het goud van Fanø genoemd! Ook sta je hier regelmatig oog en oog met een zonnende zeehond. Het grootste stadje van Fanø is ‘hoofdstad’ Nordby waar je door smalle straatjes kunt slenteren, lekker kunt eten en kunt winkelen. En psst… wist je dat je het mooiste dorp van Denemarken op dit eiland kunt vinden? Sonderhø mag je zeker niet missen!

Slapen op Fanø

Verwacht op Fanø geen grote hotels en gebouwen van meerdere etages hoog. Nee – Fanø staat bekend om de idyllische boerderijtjes, kleurrijke huizen en andere historische panden. Wil je een hotel boeken op dit eiland dan betekent dat al gauw dat je gaat overnachten in een mooie oude boerderij of een ander sfeervol pand. Naast een paar hotels met meerdere kamers vind je hier vooral guesthouses, B&B’s, pensions en vakantiewoningen. En dat alles in écht mooie gebouwen! Slapen op Fanø is dus al een heel avontuur an sich. Je kunt overnachten in Nordby, in het buurt van het strand of in het hart van de natuur.

Boek je je verblijf met ontbijt dan geniet je optimaal van de lokale lekkernijen. Maar: Fanø beschikt ook over een paar leuke bakkerijen en andere plekken waar je lekker kunt ontbijten en koffie kunt drinken. Ben je een echt buitenmens en houd je van kamperen? Verspreid over Fanø vind je meerdere campings waar je je tentje uit kunt gooien. Er zijn, naast vijf hotels en bijna 3000 vakantiehuizen, maar liefst zeven campings te vinden op het groene eiland. Zo is er voor ieder wat wils te boeken en kun je slapen in het dorp, in de duinen of in de zoheten ‘cottage’ gebieden.