West-Terschelling

Vakantiehuis West-Terschelling

Vakantie naar Terschelling, West-Terschelling

West-Terschelling is de haven en hoofdplaats van het eiland.

Vakantie West-Terschelling

West-Terschelling is het grootste dorp van Terschelling en er is dan ook veel te beleven. Terwijl je per boot naar het Waddeneiland vaart zie je in de verte de Brandaris al staan. De vuurtoren werd in zijn huidige vorm aan het einde van de zestiende eeuw geplaatst en is nog altijd bemand en operationeel. Logischerwijs verdiende men in het dorp vroeger voornamelijk de kost met visserij, tegenwoordig komen de inkomsten vooral van het toerisme.

Er zijn een paar pittoreske winkelstraatjes waar je naast winkelen ook in een van de authentieke cafés of restaurants een hapje of drankje kunt nuttigen. De bekendste daarvan is Het Wakend Oog. Dit koffiehuis werd vroeger als wachthuis voor schippers gebruikt en heeft enkele uiterlijke kenmerken, waaronder het wakende oog, die het gebouw aan de vrijmetselarij koppelen. Verder is er ’t Behouden Huys, een museum waar jaarlijks een andere expositie te zien is die betrekking heeft op Terschelling. 

Boek je vakantie

Dit zijn onze partners:

Het gebouw is een rijksmonument en vernoemd naar het huis waar Willem Barentsz tijdens zijn overwintering op Nova Zembla in verbleef. 

West-Terschelling is omgeven door prachtige natuur die typerend is voor de Waddeneilanden. Je kunt het strand op of de duinen en bossen in om een wandeltocht te maken, te vliegeren, strandkiten of lekker te fietsen. Er zijn een aantal routes uitgestippeld. In het bos is De Dôbe gevestigd, een zwembad waarin je bij minder goed weer toch kunt genieten van waterpret. 

Kortom, er is voor iedereen genoeg te beleven in West-Terschelling. Er staan tal van vakantiehuizen op vele prachtige locaties. Je vakantiewoning of villa is uitgerust met alle moderne gemakken zodat zowel jong als oud er met veel plezier kan verblijven. Bekijk het aanbod op je gemak en maak snel een reservering.

Andere plaatsen van Terschelling

Ook leuk om te bezoeken zijn: