Wandelen op Ameland

Wandelen op Ameland is een populaire activiteit voor vakantiegangers die op zoek zijn naar een ontspannen en actieve vakantie. Met prachtige wandelpaden door de duinen, bossen en langs de kustlijn is er voor iedereen wel een wandelroute te vinden die past bij zijn of haar interesses en niveau. Of je nu verblijft in een vakantiehuis op Ameland of een van de leuke hotels op het eiland, wandelen is een uitstekende manier om het eiland te verkennen en te genieten van de natuurlijke schoonheid van Ameland.

Verschillende wandelroutes

Als je verblijft in een vakantiehuis op Ameland, kun je gemakkelijk zelf een wandelroute samenstellen en op pad gaan. Er zijn diverse websites en apps beschikbaar waarop je verschillende wandelroutes kunt vinden en downloaden. De populairste wandelroutes op het eiland zijn, die door de duinen en langs de kwelders lopen. Deze routes bieden prachtige uitzichten op de Wadden- en Noordzee en geeft je de mogelijkheid om zeehonden te spotten. Het Paddenpad op Ameland is een leuke route voor de kleintjes, met vele nuttige weetjes uit de natuur. Het pad gaat over water en je komt een klimtoren tegen. Ook de Oerdroute is een aanrader. Deze route brengt je door de bossen en duinen van het oostelijke deel van het eiland en geeft je de kans om zeldzame planten en dieren te ontdekken.

De hoogte in

Als je op zoek bent naar een uitdagende wandelroute, dan is het beklimmen van de vuurtoren van Ameland een aanrader. Vanaf de top van de vuurtoren heb je een prachtig uitzicht over het eiland en de omgeving. Ook de route naar de top van de hoogste duintop van het eiland, de Oerdblinkert, is een aanrader voor de meer avontuurlijke wandelaar.

Hotelgasten

Voor wie verblijft in een van de leuke hotels op Ameland, zijn er ook diverse wandelroutes beschikbaar. Bij de receptie van het hotel kun je informatie verkrijgen over de verschillende routes en de mooiste plekjes van het eiland. Een van de voordelen van het verblijven in een hotel is dat je gemakkelijk toegang hebt tot de faciliteiten van het hotel, zoals een restaurant of bar, waar je na een lange wandeling kunt ontspannen en genieten van een heerlijke maaltijd of drankje.

Een van de meest populaire wandelroutes voor hotelgasten (in Hollum) is het Hollumerbos, dat zich vlakbij het dorp Hollum bevindt. Deze route brengt je door een prachtig bosgebied en langs de indrukwekkende vuurtoren van Hollum. Ook de route door het natuurgebied Het Oerd is een aanrader voor hotelgasten. Deze route start bij het dorpje Nes en brengt je door een afwisselend landschap van duinen, bossen en kwelders.

Culturele routes

Voor wie tijdens zijn wandeling ook graag wat cultuur snuift, zijn er op Ameland diverse bezienswaardigheden te vinden. Zo kun je tijdens een wandeling door het dorp Hollum een bezoek brengen aan het cultuurhistorisch museum Sorgdrager, dat je een inkijkje geeft in de geschiedenis van Ameland en haar bewoners. Ook het bezoeken van de oude commandeurswoningen in het dorp Nes is een aanrader. Deze historische huizen werden vroeger bewoond door de commandeurs van de walvisvaart en geven je een idee van het maritieme verleden van het eiland.

Naast wandelen zijn er op Ameland nog tal van andere activiteiten te doen. Zo kun je bijvoorbeeld ook fietsen huren en het eiland per fiets verkennen. Ook watersporten zoals kitesurfen, windsurfen en zeilen zijn populaire activiteiten op het eiland. Daarnaast zijn er diverse gezellige dorpen en steden te bezoeken, waar je kunt genieten van een hapje en een drankje op een terras of kunt shoppen in de lokale winkeltjes.

Of je nu verblijft in een vakantiehuis op Ameland of een van de leuke hotels op het eiland, wandelen is een activiteit die je niet mag missen tijdens je verblijf. Het is de perfecte manier om de prachtige natuur en de bezienswaardigheden van Ameland te ontdekken en te genieten van een ontspannen en actieve vakantie. Dus pak je wandelschoenen en ga op pad!

Gevonden unieke plekjes op de Waddeneilanden

Delen met andere?

Ga je mee ontdekken?

Volg ons. Niet alleen hier maar ook op onze social media kanalen.

Meer inspiratie

Terschelling

Fietsen op Terschelling

Fietsen op Terschelling is een populaire activiteit onder toeristen. Het eiland Terschelling heeft een uitgebreid netwerk van fietspaden die door de duinen, bossen en langs

Artikel lezen »
Algemeen

Tips voor het wadlopen

Wadlopen is een traditionele activiteit waarbij je over het wad loopt in de Waddenzee, een groot intergetijdengebied in Nederland, Duitsland en Denemarken. Deze activiteit is

Artikel lezen »