Voor één dag naar Texel, dit kan je doen

Met een deel van de vriendengroep doen we een paar keer per jaar een cultureel en/of sportief dagje weg. Afgelopen nazomer is er gekozen voor het Waddeneiland Texel. Waarom? Je kan dit eiland gemakkelijk op één dag bezoeken door de korte bootovertocht en Texel heeft gewoon ongelofelijk veel te bieden. Van actieve mogelijkheden tot cultureel snuiven en natuurlijk ook genieten van het lokale lekkers. Ik neem je mee naar dat moment.

Het was een mooie nazomerse dag toen ik met mijn vrienden vroeg in de ochtend de boot naar Texel nam. We waren allemaal opgewonden om het eiland te verkennen en ons onder te dompelen in de natuurlijke schoonheid van Texel. We hadden een plan opgesteld voor onze dag en begonnen met het huren van sportieve fietsen om het eiland op twee wielen te verkennen. Er werd gekozen voor mountainbikes, wel zo handig met zandpaden en korte klimmetjes in de duinen.

Afkoelen in zee

We reden langs de duinen en stopten onderweg bij een aantal prachtige stranden. Het water was zo uitnodigend dat we besloten om onze fietsen aan de kant te zetten en een duik te nemen. Met de hoge temperatuur van die dag was dat ook geen overbodige luxe. We sprongen in de golven en genoten van de zon op onze gezichten terwijl we ontspanden op het strand.

Nadat we afgekoeld waren, stapten we weer op onze fietsen en reden we naar Ecomare, een natuurmuseum en zeehondenopvangcentrum. Hier leerden we alles over de flora en fauna van Texel en zagen we hoe de zeehonden werden verzorgd. We waren allemaal onder de indruk van de toewijding van het personeel van Ecomare om deze prachtige dieren te beschermen en te behouden.

Na ons bezoek aan Ecomare, gingen we naar Nationaal Park Duinen van Texel voor een mooie wandeling door de duinen en bossen. We kwamen onderweg veel dieren tegen, waaronder reeën en konijnen, en we waren allemaal gefascineerd door de schoonheid van het natuurgebied. We stopten onderweg bij een van de uitkijkpunten en genoten van het uitzicht op de zee en de duinen.

Ontspannen met Texels bier

’s Middags besloten we om een pauze te nemen en te genieten van een Texels biertje in een van de lokale brouwerijen. We probeerden verschillende soorten bier en raakten aan de praat met de brouwers, die ons vertelden over het proces van het brouwen van het beroemde Texelse bier.

We sloten onze dag af met een boottocht om het waddengebied rond Texel te verkennen. We zagen zeehonden in het water. Het was een fantastische manier om onze dag op Texel af te sluiten.

Na een volle dag van fietsen, wandelen, ontspannen op het strand, en het (deels)verkennen van het eiland, keerden we terug naar de haven om de boot terug naar het vasteland te nemen. Volgende keer kiezen we voor het huren van een vakantiehuis op Texel en maken we er een weekend van.

We waren allemaal moe, maar zeer tevreden over onze dag op Texel. We hadden samen veel plezier gehad en waren blij dat we deze ervaring met elkaar hadden gedeeld. Het was zeker een dag om nooit te vergeten.

Tips voor Texel

Vond je dit een leuk idee? Texel is een prachtig eiland in het noorden van ons land met veel te zien en te doen. Hier zijn enkele suggesties voor activiteiten die je kunt doen tijdens je bezoek aan Texel:

  1. Huur fietsen en verken het eiland op twee wielen. Texel heeft meer dan 140 kilometer aan fietspaden die langs mooie duinen, bossen en stranden lopen.
  2. Breng een bezoek aan Ecomare, een natuurmuseum en zeehondenopvangcentrum. Hier kun je meer te weten komen over de flora en fauna van Texel en de zeehonden van dichtbij bekijken.
  3. Maak een wandeling door Nationaal Park Duinen van Texel. Dit prachtige natuurgebied bestaat uit duinen, heidevelden en bossen en is de thuisbasis van veel wilde dieren zoals vossen, reeën en konijnen.
  4. Ga naar het strand en geniet van de zon en de zee. Texel heeft meer dan 30 kilometer aan zandstranden, dus er is genoeg ruimte voor iedereen. Ook met minder mooi weer is het er fijn uitwaaien.
  5. Bezoek een van de lokale brouwerijen en proef het beroemde Texelse bier. Er zijn verschillende brouwerijen op het eiland, waaronder Texelse Bierbrouwerij en Bierbrouwerij De Boei.
  6. Maak een boottocht en verken het waddengebied rond Texel. Tijdens de tocht kan je zeehonden, vogels en andere wilde dieren zien.
  7. Ga naar het dorp Den Burg en wandel door de straten vol met leuke winkels, cafés en restaurants. Maar bezoek ook dorp Oudeschild met Museum Kaap Skil, waar je meer te weten kunt komen over de maritieme geschiedenis van Texel.


Veel plezier op Texel!

Gevonden unieke plekjes op de Waddeneilanden

Delen met andere?

Ga je mee ontdekken?

Volg ons. Niet alleen hier maar ook op onze social media kanalen.

Meer inspiratie