Vakantie Nederlandse kust

Waarom een vakantie aan de Nederlandse kust zo heerlijk is? Het is gemakkelijk, aangenaam en altijd goed verzorgd. Boek een vakantiehuis aan de kust of in de duinen en beleef een oer Hollandse vakantie.

Een vakantie aan de Nederlandse kust is gemakkelijk omdat het goed te bereiken is. Het is dichterbij dan een bestemming in het buitenland. Voor gemiddeld Nederland is het maximaal 1,15 uur rijden. Of je nu kiest voor een heerlijk vakantiehuis in Zeeland, een sportieve bungalow in Noord-Holland of liever een vakantiewoning op de Wadden Eilanden, het is hier in ons eigen kikkerlandje altijd knus, of dit nu met familie, het gezin of vrienden is, genoten wordt er altijd!
Ook, wanneer dit een belemmering is, is de (spreek)taal tijdens uw verblijf in Nederland ongewijzigd. Geen gedoe met een klein reiswoordenboekje terwijl je aan het loket staat van de plaatselijke buurtwinkel.

Naar buiten er op uit!

Prachtig fietsen over de fietspaden langs de kust, het zout van de zee op je lippen proeven na een dagje zwoegen door de duinen en het bos, de geur van buiten…dit alles verklaard dat je in het eigen land bent!  Wij als Nederlanders gaan over het algemeen graag naar buiten om iets te gaan ondernemen.
Met kinderen volstaat al snel het strand, de duinen en het bos. Voor volwassen moet er vaak iets bezocht worden. Langs de Nederlandse kust zijn dan ook genoeg plaatsen en dorpen waar altijd iets te zien en doen is. Van culturele uitingen tot knusse winkelstraten.

Herfst en winter

Met een zonnige zomer is het natuurlijk altijd goed vertoeven aan de Nederlandse kust, heerlijk bivakkeren in de duinen en op het strand, maar ook met veel wind en regen kan de Nederlandse kust plezier bieden.
Uitwaaien met windkracht 8 langs de kust in Nederland is leuk voor jong en oud. Het tegen de wind in moeten hangen om jezelf te kunnen verplaatsen over het strand, gevolgd door rode appelwangen van de frisse buitenlucht om vervolgens bij een strandtent een warme chocomel of kop thee te drinken en kijkend naar de schepen op de Noordzee die door de golven een eigen weg vrijmaken naar hun bestemming. Met een echte storm kan dit spectaculair zijn!

Wist u dat de Nederlandse buitenlucht erg gezond is met de herfst/winter periode? Kom ook dit najaar of winter naar de Nederlandse badplaatsen voor een grandioos avontuur.

Gevonden unieke plekjes op de Waddeneilanden

Delen met andere?

Ga je mee ontdekken?

Volg ons. Niet alleen hier maar ook op onze social media kanalen.

Meer inspiratie