Mijn liefde voor Terschelling

Al jaren verliefd op dit eiland. Kom dan ook elk jaar opnieuw in een leuk gehuurd vakantiehuis naar Terschelling om een heerlijke week te hebben met vrienden of familie. Een verliefdheid die nooit meer weg zal gaan…

Ik kan mijn eerste stappen op Terschelling nog wel herinneren, samen met familie, net vanaf de boot vanaf Harlingen aangekomen, ik was nog jong. Het voelde meteen al goed, de gezelligheid bij aankomst in West-Terschelling, de vriendelijke eilanders en het op links prachtige aangrenzende Groene strand.

Bij aankomst stonden onze gehuurde fietsen al klaar, onze bagage werd door deze verhuurder naar ons vakantiehuis op Terschelling gebracht. Eigenlijk heel luxe maar ook weer heel primitief door op de fiets naar je (eind)bestemming te fietsen. Maar een perfect mix voor een top vakantie op dit fantastische eiland!

Zicht op mijn plekje: het Groene strand

Mijn plekje

Na al jaren jaarlijks terugkomend op Terschelling, waar ik mijn hart verlopen ben vanaf het allereerste moment, blijft toch mijn lievelingsplek om te verblijven in een huisje in Midsland aan Zee of West aan Zee. Dat dit zo’n geliefd gebied is is ook te zien aan de hoeveelheid vakantiehuizen die hier staan. Vaak van particulieren die deze een bepaalde periode van het jaar verhuren.

Voor mijn favoriete plek om te wandelen en de wind op mijn gezicht te voelen ben ik graag op de hoogste duinen achter het Groen strand. Een fantastisch uitzicht over de Waddenzee en in de verte het zichtbare buureiland Vlieland.
Na deze wandeling door de duinen en over het langestrekte strand eindig ik altijd voor een drankje in de leukste tent van Terschelling, De Walvis. Echt een aanrader! Doen!

De noordelijke kant van Terschelling gelegen aan de Noordzee is over het algemeen veel ruiger qua wind. Je kan hier dan ook prima vliegeren en uitwaaien. Met een storm (uiteraard vanaf noordelijke richting) kan het hier zeer spectaculair zijn. Grote vrachtschepen op de Noordzee die zich een weg proberen te vinden door de meters hoge golven. Vergeet eigenlijk nooit je verrekijker mee te nemen naar dit nooit saaie eiland (tip!).

Ik kijk altijd weer uit naar de volgende ontmoeting met dit eiland. Wat gaat ze mij dan weer voor wat moois brengen?

Gevonden unieke plekjes op de Waddeneilanden

Delen met andere?

Ga je mee ontdekken?

Volg ons. Niet alleen hier maar ook op onze social media kanalen.

Meer inspiratie