Met kinderen naar Texel? Deze top 10 moet je gezien en gedaan hebben

Ga je met je gezin naar Texel? Dan hoef je je geen zorgen te maken over verveling, want er zijn genoeg activiteiten te doen voor jong en oud. Of je nu op het strand wilt relaxen, naar een speeltuin wilt gaan of liever een educatief uitje wilt, Texel heeft het allemaal. Hieronder hebben we de tien leukste en meest gevarieerde activiteiten voor je op een rijtje gezet:

Zeehonden kijken bij Ecomare

Ecomare is een opvangcentrum voor zieke of gewonde zeehonden en vogels. Hier kun je niet alleen de zeehonden bewonderen, maar ook vissen in het aquarium zien en genieten van een hapje en drankje in het restaurant.

Vuurtoren beklimmen

Een bezoek aan Texel is niet compleet zonder een beklimming van de vuurtoren in De Cocksdorp. Dit 47 meter hoge monument is een van de beroemdste bezienswaardigheden van het eiland en een absolute must-see voor gezinnen met kinderen. Na een klim van zes verdiepingen en 118 treden word je beloond met een adembenemend uitzicht op de omgeving, inclusief de eilanden Vlieland en Terschelling en zelfs Den Helder aan de vaste wal. Naast het prachtige uitzicht biedt de vuurtoren ook een stukje geschiedenis. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd er op de toren geschoten, waardoor de muur vol gaten zat. Deze zijn nog steeds te zien als je de toren beklimt. Mis deze onvergetelijke ervaring niet tijdens je verblijf op Texel!

Knuffelen met de schapen van Texel

Texel staat bekend om zijn schapen, waarvan er evenveel zijn als er inwoners zijn (14.000). In de lente worden de weilanden gevuld met dartelende lammetjes en op sommige plekken kun je zelfs de lammetjes komen knuffelen, zoals bij de Schapenboerderij. Naast lammetjes zijn er ook kalfjes, geitjes en schaapjes te vinden in de stallen en in de ‘knuffel corner’ kun je knuffelen met lammetjes, geitjes, cavia’s en kippen. Dit is een geweldige ervaring voor kinderen én volwassenen, waarbij je gegarandeerd vrolijk en blij van wordt.

De lekkerste ijsjes proeven

Bezoek de biologisch-dynamische zuivelboerderij Novalishoeve waar je niet alleen de dieren kunt bekijken, maar ook het heerlijke ijs gemaakt van verse melk kunt proeven. Er is een speeltuin voor de kinderen en je kunt ook nog eens genieten van een cappuccino met verse melk.

Zoek de Sommeltjes

Wandel met de kinderen door het bos De Dennen op zoek naar de versteende Sommeltjes. Dit zijn aardmannetjes die in de duinen en op de Sommeltjesberg leven. De route is speciaal gemaakt voor kinderen tussen de 3 en 8 jaar en is in totaal 1,5 km lang.

Bezoek de leukste speeltuin

Het Speelwrak is een 30 meter lang schip waar kinderen tussen de 3 en 16 jaar heerlijk kunnen klimmen en klauteren. Het schip ligt in Oudeschild, waar je na afloop een lekkere portie kibbeling kunt halen.

Voedselbos Texel

In het Voedselbos staan fruitbomen, notenbomen, kruiden- en groenteplanten. Alles wat rijp is, mag ter plekke geproefd worden en hun eigen jammetjes kun je proeven op het terras of kopen in de winkel. Voor kinderen tot 10 jaar is er een kabouterpad waar ze lekker kunnen rennen, klimmen en klauteren.

Juttersmuseum Flora

Bezoek Juttersmuseum Flora en ontdek wat er in 80 jaar tijd allemaal kan aanspoelen op het strand van Texel. Het museum is leuk en educatief, met speurtochten, spelletjes en een uitgebreide speeltuin voor de kinderen.

Garnalenvissen

Ga op garnalenvistocht met een echte Texelse vissersboot. Kinderen vinden het geweldig om te zien hoe garnalen worden gevangen en kunnen deze ook zelf proeven.

Bezoek Kaap Skil Museum

Een bezoek aan het Kaap Skil museum is de ideale manier om Texel te leren kennen. Dit museum brengt je terug naar de geschiedenis van het leven met de zee en hoe de cultuur op Texel is ontstaan. Zowel binnen als buiten is er veel te beleven voor jong en oud. Ontdek het openluchtmuseum en maak kennis met het leven met de zee zoals dat vroeger was, of doe alle ‘Kaapskills’ en ontvang zelfs een diploma! Dit museum is een avontuurlijke en leerzame uitstap voor gezinnen met kinderen.

Op zoek naar vakantiehuis op Texel met kinderen?

Bij Wadly.nl hebben we een aantal unieke vakantiehuizen op Texel waar je zorgeloos kunt verblijven op Texel met het hele gezin. Bekijk ons volledige aanbod voor de ultieme vakantie met kinderen op Texel.

Gevonden unieke plekjes op de Waddeneilanden

Delen met andere?

Ga je mee ontdekken?

Volg ons. Niet alleen hier maar ook op onze social media kanalen.

Meer inspiratie