Lente op Texel

Het is lente! Lente op Texel is een prachtige tijd van het jaar om te genieten van de natuur en de activiteiten op het eiland. De tijd van springende lammetjes in de wei en kleurige bollenvelden die volop in bloei staan. Na een lange winter is het heerlijk om te genieten van de natuur die weer leven en kleur krijgt en de eerste warme zonnestralen. En waar kun je dat beter doen dan op Texel!

Op het prachtige eiland kun je lekker wandelen langs het strand, snuffelen in gezellige winkels of een fietstocht maken door het duingebied over de vele tientallen kilometers aan fietspaden. Texel geeft je het ultieme voorjaarsgevoel. Dit zijn leuke activiteiten voor in het voorjaar:

Fiets huren op Texel

Wil je het eiland op de fiets verkennen? Geen probleem, op Texel zijn er diverse fietsverhuurders waar je online een fiets kunt huren. Je kunt bijvoorbeeld terecht bij Van der Linde fietsen (winkels in Den Burg, De Koog en De Cocksdorp), Fietsverhuur Veerhaven Texel (veerhaven ’t Horntje), Vermeulen Bikes (winkel in Den Hoorn) en Bets fietsen (winkel in Oudeschild).

Lammetjes knuffelen op Texel

Maak de Lammetjesfietsroute en ontdek de mooiste plekjes op het eiland waar de lammetjes in de wei staan. Kom op hun gemekker af en aai de zachte vacht van een lammetje. Wat leuk is dat je  vanaf ongeveer half februari bij Schapenboerderij Texel aan de Pontweg, net buiten Den Burg, zelfs een lammetje kan knuffelen. Hier worden dagelijks lammetjes geboren en kom je alles te weten over het Texelse schaap. Erg leuk voor kinderen en het houdt je kinderen wellicht zoet tijdens je vakantie op Texel.

Fietsen langs de gekleurde bloembollenvelden

Ben je fan van buiten en kleur? Dan is dit een echte aanrader in het voorjaar. Pak je fiets en fiets langs de Texelse bloembollenvelden. Van april tot half mei kun je genieten van de kleurenpracht van de mooiste velden van de Texelse bloembollenkwekers. De velden zijn vooral te vinden in het zuiden en noorden van het eiland.

Grootste lepelaarkolonie van Nederland

Een bijzonder natuursymbool van Texel is de lepelaar. In natuurgebied De Geul kun je vanaf het vroege voorjaar tot in de zomer de grootste lepelaarkolonie van Nederland bewonderen. Aangezien de vijand van de lepelaar, de vos, niet voorkomt op Texel voelt deze witte vogel zich behoorlijk veilig en thuis.

Bezoek de vreugdevuren

Naar Texelse traditie worden ieder jaar op 30 april (dit jaar op 29 april) vreugdevuren ontstoken. Deze ‘meierblissen’ behoren tot het cultureel erfgoed van het eiland en waren ooit bedoeld om de geesten van de winter te verdrijven. Neem eens een kijkje bij één van de grote dorpsvuren, maar let op: het is de traditie om elkaar gezicht zwart te maken. Dus schrik niet als een eilandbewoner op je afkomt lopen.

Gevonden unieke plekjes op de Waddeneilanden

Delen met andere?

Ga je mee ontdekken?

Volg ons. Niet alleen hier maar ook op onze social media kanalen.

Meer inspiratie

Algemeen

Tips voor het wadlopen

Wadlopen is een traditionele activiteit waarbij je over het wad loopt in de Waddenzee, een groot intergetijdengebied in Nederland, Duitsland en Denemarken. Deze activiteit is

Artikel lezen »