Het knusse West-Terschelling

Wie naar Terschelling gaat voor een vakantie kent de aankomst in West-Terschelling. Het gezellige havendorp van het eiland. De knusheid is hier bij aankomst al merkbaar!

De bewoners van het eiland noemen het West. Het is de grootste en levendigste plek van het eiland. Dit levendige hart van Terschelling is tot in de verre omtrek te herkennen aan de Brandaris, de vuurtoren van het eiland en het middelpunt van West-Terschelling.
West-Terschelling biedt mogelijkheden van het overdag gezellig winkelen en genieten van de gezellige plekjes met mooie uitzichten tot het ’s avond gezellig met de familie of gezin uiteten in een van de gezellige restaurants van West-Terschelling.
Het is een dorp voor jong en oud, vervelen is hier niet aan de orde. Wat dag je van een klim naar de top van de uitkijk duin? Een zicht op West-Terschelling zelf en de omliggende Waddenzee en Noordzee zorgen voor een adembenemende blik.

West-Terschelling is het havendorp met een ruime jachthaven waar plek is voor zo’n 450 boten. Het is een leuke plek om aan te meren wanneer je op de Waddenzee met boot aanwezig bent of op doorreis bent.

Lekker eten of gewoon wat drinken is leuk om te doen bij De Walvis. Een strandtent gelegen aan het ‘Groene strand’ met een adembenemend panoramisch uitzicht over het wad en in de verte het buureiland Vlieland.

Het is een fantastisch Nederlands eiland met een gezellig knusse kern…West-Terschelling.

Gevonden unieke plekjes op de Waddeneilanden

Delen met andere?

Ga je mee ontdekken?

Volg ons. Niet alleen hier maar ook op onze social media kanalen.

Meer inspiratie