Norderney

Norderney, snel op weg

Extra informatie

Auto

Auto mag mee naar het eiland

Plaatsen

3 plaatsen

Vaartijd

25-50 minuten

Vertrekpunt

Norddeich

Vakantie Norderney

Het eiland Norderney is te bereiken via de havenplaats Norddeich. Het belangrijkste en levendigste dorp is de badplaats Norderney aan de kust van de Noordzee. Norderney is al meer 200 jaar een kuuroord en biedt als vakantiebestemming rust, genot en plezier. De zeelucht en het zeewater bij Norderney worden in de kuurcentra op het eiland gebruikt voor diverse kuren. Zo ook in Bade:Haus Norderney wat de grootste thalasso-spa van Europa is. Het is een wellness oord met zwembaden, modderbaden en sauna’s.
Deel deze bestemming met andere

Boek je vakantie

5/5
5.0 gemiddeld - 40 Reviews
Dit zijn onze partners:

Vakantie naar Norderney

Vakantie eiland Norderney is een van de Oost-Friese eilanden die in het noordwesten van Duitsland in een redelijke rechte lijn liggen. Vanuit het westen gezien is Norderney het derde bewoonde Oost-Friese eiland. Vanaf de havenplaats Norddeich gaat de veerdienst naar het Duitse Waddeneiland Norderney. De veerdiensten worden verzorgt door Reederei Frisia. Tijdens de overtocht zweven de meeuwen boven het dek en met geluk kom je de zeehonden tegen op de zandbanken. Met helder weer zie je vanaf het vasteland het eiland al aan de horizon. Vanaf de veerboot zijn al snel de (lelijke) hoogbouw van Norderney zichtbaar. Toch een vloek voor het imago van de Waddeneilanden. Ondanks dit zicht blijft het een heel bijzonder eiland voor een vakantie met gezin of familie. Bij aankomst staan de taxi’s en bussen al klaar om de nieuwe aanvoer aan bezoekers naar hun bestemming te brengen. Jaarlijks komen er meer dan 400.000 bezoekers naar het eiland en dat staat goed voor meer dan 3 miljoen overnachtingen in hotels, vakantiehuizen en pensions.

Stadt Norderney

De stad Norderney ligt ongeveer een kilometer van de haven op de meest westelijke punt van het eiland. Het populaire Weststrand is zomers het hart van het eiland en de stad Norderney. Achter het strand bevindt zich de Strandpromenade. Een heerlijke boulevard dat met zomerse temperaturen in het teken staat van blauw-wit gestreepte strandkorven. Het is hier een plek van samenkomen voor ontspanning met een lunch, lekker uitwaaien tijdens een wandeling maar ook zeker veel actieve joggers en fietsers. Wat hier vroeger een uitstraling had van een negentiende-eeuwse badplaatsarchitectuur met luxe strandvilla’s is helaas niks meer over. De Stadt Norderney heeft twee te bezoeken duintoppen aan de Strandpromenade. De Georgshöhe is een van deze twee duinen en biedt uitzicht op het Nordstrand en als het centrum van de stad. Marienhöhe, de andere duin is wat bekender onder de mensen, het uitzicht over de Noordzee. Ook heeft deze duin een houten paviljoen waar een restaurant in huisvest. Het middelpunt van Norderney is met zekerheid aan te duiden met het Kurplatz. Het mondaine karakter van het plein wordt goeddeels bepaald door het uit 1840 daterende Kurhaus. Met zijn witte toren, stijlvolle arcaden en zijn orangerie bezit het classicistische bouwwerk ontegenzeglijk koninklijke allure. In 2008 werd het na een grondige renovatie onder de oude naam Conversationshaus heropend. Hier herbergt tegenwoordig een toeristenbureau, bibliotheek, een leeszaal, casino en een grandcafé. Verder is deze stad echt een winkelstad met winkelstraten en promenade langs het strand. De meeste vakantiewoningen en overige overnachtingsmogelijkheden als hotels bevinden zich in en rondom deze stad. Voor het nuttig van een maaltijd en/of een drankje liggen de meeste restaurants en cafés rond de winkelstraten in het westelijke deel van de stad. Als prominent cultuurdrager beschikt Norderney over een schouwburg die op de Waddeneilanden zijn gelijke niet kent. Wanneer je door de straten dwaalt zie je nogal wat contrasten. Zo zijn er statige hotels, chique winkels, trendy cafés, oude sanatoria en ook spuuglelijke hoogbouw.

Natuur en strandtent

De stad Norderney mag in oostelijke richting niet uitbreiden. Enkel de aanwezige campings en restaurants en wegen naar vuurtoren en vliegveld vormen het beeld tussen de duinen, polders en kwelders. Iets verderop, te midden van schaars begroeide duinformaties, rijst de Norderneyer vuurtoren hoog boven zijn omgeving uit. Deze vuurtoren draait als enige aan de Duitse Noordzeekust linksom. Met 252 treden bereik je de top op ruim 54 meter hoogte. Verder richting Ostheller, waar een parkeerplaats is voor auto’s en motoren en fietsen, gaat het voetpad verder door een adembenemend landschap met duinen, zandvlaktes, kwelders en prielen. In de door weer en wind gevormde natte duinvalleien zijn moerassen en vennetjes ontstaan waar vogels en ander klein dier zijn veiligheidszone hebben gevonden. Met de fiets is Weiße Düne, een hippe strandtent, gelegen aan het mooiste strand van Norderney, goed te bereiken. Het restaurant is het hele jaar geopend en biedt zowel in de winter als zomer een moment van neerploffen na een fiets- of wandeltocht met een mooi glas wijn.

Meer bestemmingen uit de zelfde reeks