Vakantiehuis in Formerum

Oneindig genieten

Vakantie naar Formerum?
Boek je vakantiewoning

Landelijk verblijven in een vakantiewoning op Terschelling

Waarom naar Formerum?

Informeer een vriend over Formerum:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram

Vakantiehuis in Formerum huren?

Vakantie naar Formerum

Het Terschellingse dorp Formerum staat vooral bekend als geboorteplaats van ontdekkingsreiziger Willem Barentsz en als thuishaven van de cranberryteelt in Nederland. Er is echter nog veel meer te zien en beleven in het van oorsprong agrarische dorp, dat het tegenwoordig vooral moet hebben van toerisme. Het dorp is de ideale plek om te genieten van een vakantiewoning, wat vooral te danken is aan de vele soorten activiteiten die je er kunt doen.

In 1839 spoelde er een vat cranberry’s aan voor de kust van Terschelling. Een jutter strooide deze uit over de duinen en sindsdien is het een lokale delicatesse geworden. In Formerum kun je een rondleiding krijgen in de cranberryfabriek, om daarna zelf te proeven van de lekkernijen. Een ideale tussenstop tijdens een actief dagje, waarbij je op de fiets of wandelend de omgeving kunt verkennen. Het dorp is omgeven door polder en bos, wat niet alleen prachtige plaatjes oplevert maar ook de broedplaats voor enkele bekende vogelsoorten is.

De typische Terschellingse boerderijen hebben een prachtig aangezicht en een aantal ervan zijn zelfs rijksmonumenten. In een van die boerderijen is het Wrakkenmuseum gevestigd, waar sinds 1975 een collectie van aangespoelde spullen wordt bijgehouden. Als je even wilt zitten en genieten van de rust kun je in de Koffiemolen terecht voor een lekkere kop koffie met gebak. De molen staat sinds het eind van de negentiende eeuw in Formerum en werd tot 1964 gebruikt als korenmolen. 

Formerum heeft tal van vakantiehuizen waar je samen met je partner, familie of vriendengroep altijd op je plek bent. Je kunt kiezen voor zowel een vakantiehuis als villa die van alle gemakken zijn voorzien. Zo weet je zeker dat het je aan niks zal ontbreken. Voor het complete aanbod kun je het beste even rondkijken of maak gelijk een reservering.